Miroslav Macek: Ministr zdravotnictví Vojtěch opět překonal sám sebe

28.04.2020 10:19

Úterní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Ministr zdravotnictví Vojtěch opět překonal sám sebe
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Ministr zdravotnictví Vojtěch opět překonal sám sebe, a to už je co říct!

„Režim v restauracích budeme ještě muset promyslet. Je možné, že po dobu, kdy člověk konzumuje jídlo nebo pití, tak si bude moci roušku sundat.“

 

Krajští hygienici vydali dlouhé prohlášení k tzv. chytré karanténě, jehož podstata spočívá v následujících větách:

Z recentních zkušeností víme, že v zapojených krajích nevede systém k urychlení vyhledávání nemocných a jejich kontaktů. Nástroje “Chytré karantény” mohou pomoci jen v situaci, kdy budou v České republice denně přibývat stovky a stovky nemocných, kdy nejde o kvalitu, ale o kvantitu šetření. Při současných počtech případů naopak systém snižuje kvalitu epidemiologického šetření a ve svém důsledku i zhoršuje související dopady epidemie.

Je přinejmenším riskantní v současné situaci nahrazovat fungující systém systémem jiným, a to bez znalostí skutečných souvislostí a potřeb profesionálů v ochraně veřejného zdraví, které si navíc stát právě pro tyto situace hromadného výskytu infekčních i neinfekčních nemocí dlouhodobě připravuje a vzdělává.

 

Německá policie sešla v sobotu do suterénů dvou domů a odhalila dva ilegální kadeřnické salony. Když policie vpadla do salonů, pečlivě zařízených ve sklepích dvou soukromých domů, „právě tam lidem upravovali účes“, napsali ve zprávě místní policisté.

Dva lidé čekali na úpravu vlasů ve městě Elsenfeld a další tři ve sklepě v Mömlingenu ve spolkové zemi Bavorsko. „Salony byly profesionálně vedeny,“ sdělila policie. Ta kadeřníky zadržela.

Navrhuji okamžitě poslat do koncentračního tábora s poznámkou „návrat nežádoucí“! Heil!

 

Doporučuji k přečtení:

http://danielgrimm.cz/vysvetleni-podstaty-rozsudku-mestskeho-soudu-o-zruseni-opatreni-covid-a-jeho-dusledky-na-vymahani-nahrady-skody/?fbclid=IwAR0RqheUbc1Jw1dFSfgqW1YGwmZ5sTrD1eeYzyB2oh2qAaOhGZuwkGkbBLE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …