Miroslav Macek: Na zhoršení ekonomické situace zemře víc lidí než na koronavirus

17.04.2020 10:21

Páteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Na zhoršení ekonomické situace zemře víc lidí než na koronavirus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Panika je hrozná věc! Lidé začali skupovávat i žárovky, protože se bojí výpadku elektrického proudu.

***

Miloslav Ludvík, exministr zdravotnictví a ředitel motolské nemocnice:
„Chřipka je také smrtelná choroba. Jen za poslední kvartál loňského roku na ni v Česku zemřelo sedm stovek lidí. Koronavirus ale budí větší strach. Já tomu říkám virus sociálních sítí."
Jen dodávám, že na zhoršení ekonomické situace zemře víc lidí než na koronavirus, zvýšená chudoba znamená více cukrovky, infarktů i rakoviny.

***

Leo Švančara na Facebooku:
Dnes jsme byli asi po týdnu něco zas nakoupit.
A tak procházíme náš oblíbený obchod (není sice nějaký veleobří, ale ty tisíce lidí tam denně možná nakoupí), a dal jsem se do řeči se známými prodavačkami.
"V těch rouškách to je na mrtvici," sdělila mi smutně jedna.
"Je to neskutečná obří lež ten celý koronavirus a vy jste také - žel Bohu - rovněž obětmi tohoto státem organizovaného podvodu," odvětil jsem.
"Myslíte?"
"Nemyslím. Vím! Kolikpak z vás, děvčat, které zde celé dny už dva měsíce stojíte mezi tisíci lidmi za pulty, pokladnami, vybíráte odpadkové koše plné kapesníků, uklízíte odhozené rukavice a jednorázové roušky, k dnešnímu dni onemocnělo? Třeba i jen lehkou virosou?"
Prodavačky se zamyslely a jedna vyhrkla: "To je fakt, nikdo. Jak to, že nás to dodnes vlastně žádnou nenapadlo?"
A tak jsem si ověřil znovu mé dávné přesvědčení ještě z politiky, že kontaktní osobní kampaň je vždy opravdu asi ta nejlepší!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …