Miroslav Macek: Nečas jaksi pozapomněl, že za Peake nese zodpovědnost

17.12.2012 12:07

Pondělní glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Nečas jaksi pozapomněl, že za Peake nese zodpovědnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Dřív se mrtví uctívali minutou ticha, dnes mediálními orgiemi…

Petr Nečas by si měl dávat pozor na míru svého otevřeného veřejného zhnusení z ministerského konání Karolíny Peake. Pak to vypadá, že jaksi pozapomněl, že ji tam jako premiér dosadil a tudíž za ni nese plnou politickou odpovědnost.

 S přísnější kontrolou zbraní je to jako se zákazem chovu některých psů, vždy se po nějakém neštěstí způsobené lidským faktorem hledají rychlá (a nesmyslná) řešení.
 Mimochodem, Connecticut má jedny z nejpřísnějích zákonů, týkající se držení zbraní: kdo zde chce vlastnit zbraň, musí získat nejprve povolení, a to po značně rozsáhlém úředním šetření. Útočné zbraně jsou zcela zakázány.

 Z velkých myšlenek Táni Fischerové, kandidátky na prezidenta:
 Největší nebezpečí pro lidstvo představuje neoliberalismus, který u nás reprezentuje Mirek Topolánek. Nejsem sama sobě sympatická. Podpořila bych Jiřího Dienstbiera, protože má sociální cítění. Nebylo by špatné přijmout euro, protože by to pomohlo neziskovkám. Nedotknutelnost soukromého vlastnictví je přežitek...

 Slušovický František Čuba v rozhovoru pro magazin Lidovek:
 Největší nesmysl je systém evropských dotací. Právě ten nejvíc demoralizoval zemědělce. Já si pamatuji, že dřív zemědělci úplně prahli po nových pozntcích. A dneska jen vymýšlejí, jak se dostat k dotacím.
 Dodávám: dotace nedemoralizují jen v zemědělství, ale všude, pane Čubo.

 Opsáno z facebooku:
 Shlédl jsem na TV Nova blok reklam určených dětem: načali to ZUZU-poníci… jen pohled na ně musí cukrovkáře okamžitě zabíjet. Následovala Slizová laboratoř (Vystraš svého kamaráda slizem!), pak hnusácké klíčenky (Mačkej superhnusáckou hmotu!) a zakončil to útok letící helikoptérou (zasahuje ničivě cíl až z devíti metrů). Ještěže už je za chvíli ten konec světa!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Keller: Jak to ten Fiala vlastně myslel?

10:14 Jan Keller: Jak to ten Fiala vlastně myslel?

Český premiér v jednom ze svých posledních rozhovorů zaujal výrokem: „Jsme předurčeni k tomu dovládn…