Miroslav Macek: Nelitujte Babiše. V tom jeho estébáckém světě to jinak nechodí

29.08.2017 10:00

Úterní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Nelitujte Babiše. V tom jeho estébáckém světě to jinak nechodí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Nelitujte Babiše, že ho kde kdo nahrává. V tom jeho estébáckém světě to jinak nechodí. A my si žijme ve svém a Babiše a jeho kumpány z něho vyžeňme.

***

Polská premiérka francouzskému prezidentovi:
„Připomínám prezidentu Macronovi, že Polsko a Francie jsou rovnocennými členy EU. Máme ta samá práva jako Francie a další členské státy a budeme jich využívat pro dobro Polska a polského lidu. Polsko není v konfliktu se žádným členským státem EU ani s EU jako takovou. Radím prezidentu Macronovi, aby se staral o záležitosti své země. Snad tak bude schopen zajistit jí takový hospodářský výkon i takový stupeň bezpečnosti, jaké garantuje Polsko.“

***

Z knihy Vlastimila Vondrušky „Breviář pozitivní anarchie“:
Vychovali mě divně, protože všechno to, co jsem miloval a v co věřil, je prý dnes špatně. Zločinem vlastizrady je dnes vlastenectví. Dozvídám se, že tahle země nepatří nám, Čechům, ale patří všem, celému světu. Dozvídám se, že o svém osudu nesmíme rozhodovat my, ale za nás myslí OSN, NATO, Evropská unie, lidsko-právní organizace a mezinárodní soudy.

Dozvídám se, že národy, které dobře hospodařily a žijí si díky úsilí generací předků dobře, mají své bohatství odevzdat těm, kteří hospodařili špatně. Nejsem ekonom, jsem pouhý historik a spisovatel, ale přiznám se, neznám v lidských dějinách analogickou situaci, aby se bohatý národ dobrovolně vzdal svého bohatství, pokud nepočítám chiliastické a komunistické orgasmy.

Ty ale nikdy netrvaly dlouho a vždycky skončily naprostou katastrofou. Mnohým z nás padli prarodiče a rodiče v obou světových válkách 20. století, když bojovali za svobodu. Bojovali proto, aby jejich rodiny mohly žít ve svobodných Čechách. Dnes se dozvídám, že není správné bránit vlast, je lepší se sebrat a odejít."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…