Miroslav Macek: Neměl ten Marx nakonec s tou Anglií pravdu?

22.05.2018 10:57

Úterní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Neměl ten Marx nakonec s tou Anglií pravdu?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

"Když si následník bere Cikánku, co by tam dělal?" komentoval člen nymburské oblastní rady ODS René Franěk na Facebooku otázku, proč na sobotní královskou svatbu prince Harryho a nyní už vévodkyni ze Sussexu nepozvali prezidenta Miloše Zemana.
"Rasistické urážky pana Fraňka na sociálních sítích jsou nepřijatelné. Jeho názory nejsou v souladu s našimi hodnotami. Pokud se za své nechutné výroky neomluví, nemůže být nadále členem ODS," napsal redakci předseda ODS Fiala.
Komentář k jednomu z leptů z Goyova souboru Caprichos s názvem „Rozbil se džbán“ zní:
Kluk je divous a matka je cholerická. Co je horší?

***

Britská Labouristická strana v případě volebního vítězství radikálně změní ekonomiku země a vytvoří socialistickou společnost, „kde už se nenecháme vykořisťovat“. V rozhovoru s BBC to v neděli řekl stínový ministr financí labouristů John McDonnell.
Neměl ten Marx nakonec s tou Anglií pravdu?

***

V Hamburku mohou studenti maturovat v arabštině. Tolik zpráva.
Zatím mohou, za čas budou muset, dodávám.

***

Václav Klaus ml. ke GDPR:
Jde o podobnou logiku, jako že není pěkné, když někdo na ulici a v tramvaji krade lidem peněženky. Ale jedná se o trestný čin a zloděje by měli zavřít. Není řešení, že všichni povinně budou chodit se svázanýma rukama po ulici, aby nemohli krást. A bude úřad a uliční výbor (GDPR pověřenec), který vás bude svazovat. A pokuta dva milióny, kdo půjde po ulici s volnýma rukama.

***

Čtenář glos P. K. mi napsal:
Byl by nějaký právní nebo "lidsko-právní" problém postavit uprchlíka na úroveň nesvéprávné osoby jako v občanském zákoníku? Jelikož uprchlíci jsou prakticky negramotní (neumějí řeč, pouze 4% vůbec znají latinku), neznají naše zákony a neumí jednat s úřady, ničím se podle mého od nesvéprávných osob, které tak české soudy označují, neliší. A samozřejmě pak jejich opatrovníci z řad dobrovolníků, kterých by mělo být v našich luzích a hájích jistě dostatek (počítám, že hlavně politici a pracovníci neziskovek by šli příkladem), by pak byli za ně před zákonem zodpovědní stejně, jako je to v případě opatrovníka např. nezletilé osoby. Myslím, že by tábor tzv. "sluníčkářů" rychle prořídl. Zavalení soudů tím, že je potřeba nesvéprávnost co tři roky prověřovat a případně potvrzovat se nebojím, neboť jelikož se jedná výhradně o válečné migranty, za tři roky už budou jistě zpět u sebe doma, spokojení a navždy vděční.

***

Čeština je jazyk vtipný:
Potkají se spermie od dvou chlapů a ta první říká:
Hele, pojď, spojíme se a uděláme si miminko.
Nejseš nějaká blbá? A kdo bude máma a kdo táta? A vůbec,vždyť to ani nejde! Jak tě taková kravina proti přírodě vůbec mohla napadnout?
Čtu rozsudky českých soudů!

***

Češi jsou smějící se bestie:
Britové mohou být rádi, že princ neuzavřel registrované partnerství s nějakým černým muslimem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…