Miroslav Macek: Pokud se nyní začnou vracet děti do škol, plyne z toho, že byli doteď doma zbytečně

18.02.2021 15:10

Čtvrteční glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Pokud se nyní začnou vracet děti do škol, plyne z toho, že byli doteď doma zbytečně
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Čtenář glos S. K. mi napsal:
Poněkud mně pohoršuje, když vládní představitelé se nyní snaží do očí bijící skutečnost, že „OPATŘENÍ“ nefungují, svalit na občany, kteří tato moudrá „OPATŘENÍ“ údajně nedodržují. Důkazy tradičně chybí – stejně jako vyhodnocování účinnosti těchto „OPATŘENÍ“, tak jak byla postupně páté přes deváté zaváděna.
Předně: Co se konkrétně podle nich nedodržuje? Školy jsou zavřené od poloviny prosince, stejně jako restaurace, (kam t. č. chodí jenom papaláši), obchody jsou zavřené od konce prosince, o kultuře nemluvě. V podstatě od poloviny září m. r. všichni chodíme (nejenom) ve vnitřních prostorách s rouškami – i když od paní hlavní hygieničky Rážové se nyní dozvídáme, že jsme tak celou dobu činili v podstatě zbytečně, protože účinné jsou jenom respirátory (což se mj. říká již od loňského března).
Nebo – že by až nyní začali lidé tato „OPATŘENÍ“ nedodržovat (což by mohlo vysvětlit současnou elevaci parametrů epidemie)? Kdo něco takového tvrdí, ať to doloží – a ať zároveň vysvětlí, že čeho pramení jeho přesvědčení, že právě nyní je najednou dodržovat začnou…
A pokud se nyní začnou vracet děti do škol, plyne z toho, že byli doteď doma zbytečně. Kdyby za nic jiného, tak za toto by měl být někdo zodpovědný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …