Miroslav Macek: Sebemizernější a sebeblbější zákon je nadřazen spravedlnosti

20.04.2018 11:06

Páteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Sebemizernější a sebeblbější zákon je nadřazen spravedlnosti
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Během rozhovoru na BBC obvinila moderátorka Anita McVeigh bývalého velitele britské námořní rozvědky, později Prvního Lorda Admirality a poradce Jejího Veličenstva ve věcech Královského námořnictva, admirála Lorda Westa, nositele nejvyšších britských vyznamenání za vynikající službu za to, že „kalí vodu“ ve věci útoku na Sýrii a poškozuje Velkou Británii v „informační válce s Ruskem“.

Admirál totiž v rozhovoru sdělil svůj názor na bombardování Sýrie v „odvetě“ za plynový útok na civilní obyvatelstvo v Doumě a prohlásil, že nevěří oficiálnímu příběhu, který byl vybudován kolem údajného útoku.

Správně! Co si takový nýmand dovoluje zpochybňovat jediný správný názor? Copak je mu pravda milejší, než informační válka s Ruskem? Nakonec ještě bude tvrdit, že nejlepším prostředkem proti „fake news“ je otevřené sdělování pravdivých skutečností!

***

Včera mi kamarád vyprávěl, že jim ve škole staví INTERAKTIVNÍ LES. Chvíli jsem rozvíjela myšlenku s hologramy běhajících srnek a zajíců a přišlo mi to děsně zábavný. Chvíli. 

Interaktivní les je totiž, přátelé, les pro studenty, co se přihlásili na studijní obor lesnictví, ale do normálního lesa nemohou vkročit, protože jsou alergici.

Víte, co je na tomto sdělení, které jsem převzal z facebooku, nejhorší? Že nepoznáte, zda je to vtip nebo skutečnost…

***

Karolina Stonjeková:

Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský obhajuje fakt, že ÚS smetl ze stolu námitky proti protikuřáckému zákonu takto: „Kuřárny jsou prostředkem, který nechrání zdraví populace. Úplný zákaz ostatně představuje standardní řešení, jež není nijak výjimečné ani V OKOLNÍCH ZEMÍCH.“

Tady už jednomu fakt zůstává rozum stát! Až do dnešního dne jsem měla za to, že cílem tohoto orgánu je posuzovat, zda jsou/ nejsou napadené normy v souladu s Ústavou České republiky!!! 

Ale asi to nějak přestalo platit nebo co… Od teď bude zřejmě rozhodující, to co je nebo není výjimečné v okolních zemích. 

Hoďte na něj síť!

***

Ivan Langer:

"Ze života v policejněprokurátorském státu!"

Přístup policejního orgánu:

Když svědek dostatečně dlouho a konzistentně lže (přestože dokumenty, soudní znalci, včetně policejního OKTE, ho ze lži usvědčují),není důvod ho podezírat ze spáchání trestného činu, natož pak obvinit.

Pohled advokáta:

"Logický přístup", neboť jinak by policista i prokurátor (vzhledem k několikaletému stíhání obviněných, domovním prohlídkám, zajištěnému majetku, majetkové i nemajetkové újmě) museli spáchat sebevraždu.

Očekávaný závěr:

Soud zprostí (po mnohaletém trestním řízení) obžaloby, vrátí zajištěný majetek, zlikvidované firmy a policista i prokurátor cynicky pokrčí rameny a odvolají se na svůj "právní názor".

Epilog:

Křivě obvinění a obžalovaní se (několik dalších let) budou domáhat způsobené újmy na státu, kterou až vysoudí, (ve směšné výši) nikdo policistu a prokurátora nepožene k odpovědnosti za zničené lidské životy!

***

Právní stát:

Sebemizernější a sebeblbější zákon je nadřazen spravedlnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…