Miroslav Macek: Těch třicet miliard eur zaplatí kdo?

04.11.2022 11:38 | Komentář

Páteční glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Těch třicet miliard eur zaplatí kdo?
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Západní země se obávají vytvoření komise Rady bezpečnosti OSN, která by vyšetřila činnost amerických biologických laboratoří naUkrajině, prohlásil první náměstek stálého zástupce Ruska v OSN Dmitrij Poljanskij.
"Litujeme, že naši západní kolegové sabotovali vyjednávání o návrhu rezoluce. Ukázalo se, že západní země se prostě bojí vytvořit komisi, která by posoudila příslušné materiály předložené Ruskem a vyšetřila je, jak stanoví konvence o biologických zbraních. Západním zemím se zvláště nelíbilo, že by členy komise měly být všechny země Rady bezpečnosti.“

Německá společnost Uniper, která 40 % plynu nakupovala v Rusku a nyní musí dovážet mnohem dražší plyn odjinud, skončila v prvních třech měsících letošního roku se ztrátou 40 miliard eur. Německá vláda v září firmu odkoupila, aby nepřenesla zvýšené náklady na koncové zákazníky, za což dosud zaplatila 30 miliard eur.
A nyní kontrolní otázka: Těch třicet miliard eur zaplatí kdo, když ne němečtí daňoví poplatníci, tedy přímo i nepřímo koncoví zákazníci?

Švýcarsko odmítlo další německou žádost o povolení vývozu munice švýcarské výroby z Německa na Ukrajinu s odůvodněním, že by to porušilo švýcarskou neutralitu.
Německá ministryně obrany Christone Lambrechtová napsala vládě v Bernu a žádala o povolení dodat 12.400 švýcarských nábojů do protiletadlových tanků Gepard, které Berlín již Ukrajině slíbil.
Švýcarská vláda však odpověděla: „Vzhledem k principu neutrality Švýcarsko nemůže povolit žádost o dodání válečného materiálu švýcarského původu na Ukrajinu, neboť ta je v mezinárodním konfliktu. Vzhledem k tomu, že legální situace zůstává nezměněna, transfer švýcarského válečného materiálu je stále nemožný.
Švýcarsko totiž již jednu takovou žádost zamítlo v červnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…