Miroslav Macek: Už jste si dnes určili pohlaví?

27.03.2019 13:00

Středeční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Už jste si dnes určili pohlaví?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Národní kontrolní úřad oznámil, že stát v letech 2016 a 2017 rozdělil neziskovým organizacím 26,26 miliardy korun. Neměl ale k dispozici žádnou analýzu toho, jaké služby společnost potřebuje a řádně nezkontroloval užití rozdělených dotací.

Jinak řečeno: stát nám vytáhl z kapes na daních přes 26 miliard korun, aby je úředníci, taktéž placení z našich daní, netransparentně rozdělili různým pachatelům dobra, přičemž ani nezkontrolovali na kom a za kolik toho dobra napáchali.

Na Donaldu Trumpovi stále „ulpívá podezření“, omílají podle amerických levicových not kolem dokola naše nezávislá media. Což mi připomíná ten starý dobrý vtip.

Potká Roubíček Kohna: „Zdravim jich, Kohn. A jak jich tak vidim, musim jim něco říct. Tuhle jak byli u nás na návštěvě se svojí paní, ztratily se nám dva stříbrný příbory.“
„No, co si to vo mě myslej, Roubíček, že já, poctivej vobchodník, jim budu krást stříbrný příbory!?“
„Nerozčilujou se, Kohn, my jsme je druhej den našli zapadlý v příborníku. Ale, chápou, to podezření ulpívá“

Opsáno z facebooku, včetně komentářů:

Sousedce vyvrátila vichřice na jejím pozemku mohutnej strom, ona nemá na jeho likvidaci kapacity = já jí ho pořežu a uklidím, dřevo si odvezu domů - bude to topení nejméně na 4 měsíce.

Oboustranně výhodná a dobrovolně uzavřená dohoda, která funguje bez účasti státu, tedy kromě spotřební daně a DPH, které musím zaplatit za benzín do pily a za likér, jímž jsme dohodu zapili.

Když budou lidé ochotni se domluvit a komunikovat, budou mít z transakce užitek obě strany - spoustu věcí tak lze zařídit bez státem vynucovaných zákonů, pouze na základě oboustranně výhodné dobrovolné spolupráce.

Pracoval načerno, paní jistě neodvede sociální a zdravotní pojištění, o školení Bezpečnosti a Ochraně Zdraví při Práci (BOZP) taky dost pochybuju a zdanila příjem z toho dřeva?

Jestli jste při práci veřejně poslouchali rádio, zajímalo by mě, jestli jsou zaplaceny koncesionářské a autorské poplatky.

"Vstupujeme do nové éry evropských dějin, kde hospodářsky padají hranice mezi státy a kde evropanství překlene všechny staré trpkosti mezi národy.“ Emmanuel Macron, pardon, Emanuel Moravec v roce 1941.

A zásadní dotaz na závěr:

Už jste si dnes určili pohlaví?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.