Miroslav Macek: Zeman je dodatečně na místě tragédie zbytečný

16.10.2014 8:47

Čtvrteční glosy 16.10.2014 Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Zeman je dodatečně na místě tragédie zbytečný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Tragédie ve Žďáru nad Sázavou je prostě tragédie. Jistě vybudí debatu o zacházení s duševně nemocnými, což je zcela v pořádku. Hoch, který chránil svoji spolužačku a byl přitom zabit, si zaslouží náš obdiv a úctu, byť jde většinou v takovém případě o mimovolní jednání. Ostatní tragédií zasažení náš soucit.

Je však nesmyslné mluvit o opatřeních, které zabrání opakování takových a podobných tragédií. Těm, bohužel, nejde zabránit nikdy, je jen možné snažit se minimalizovat jejich počet, opatření se ovšem nesmějí přehnat do extrémů, znepříjemňujících každodenní život.

Prezident Zeman je pak dodatečně na místě tragédie zcela nadbytečný…

Lenka Zlámalová:

Kdybyste ještě tak před čtyřmi lety před šéfy Transparency International Adrianou Krnáčovou a Davidem Ondračkou teoreticky popsali model kumulace politické, ekonomické a mediální moci, jaký nyní provozuje Andrej Babiš, a přidali pár příběhů, jak přišel k majetku (Lovochemie, startovní kapitál Agrofertu, privatizace Unipetrolu), dlouze by vám vyprávěli, jak je to neprůhledné a balkánské. Když je pak Babiš oslovil, skoro se mezi sebou poprali, kdo za něj půjde na ministerstvo vnitra.

"Je v zájmu ostatních stran, které uspěly, aby s námi vycházely, protože peníze půjdou z magistrátu. A tam budou sedět dámy z ANO," prohlásila s úsměvem k ostatním suchdolským zastupitelům herečka Veronika Žilková, zastupující v této pražské čtvrti hnutí ANO.

A tak nám konečně s odzbrojující naivitou ukázala, jak to teď bude v Praze chodit.

Čtenář glos M. N. mi napsal:

Myslím, že výsledek testu šunkového salámu neznamená, že by se Babiš nevěnoval svému podnikání, naopak naprosto přesně ilustruje jeho program podnikatelský i politický: nabídnout občanům šlichtu, ale prezentovat ji jako manu nebeskou.

Opsáno z facebooku:

Abych v tom neměl zmatek…v Praze se rozpadla Topka nebo Schwarzenberg?

Nápis na papírovém pohárku v Kanadě:

V jiné zemi bychom vás museli upozornit, že káva uvnitř může být horká. Naštěstí jste v Kanadě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…