Miroslav Pavel: A byty jsou fuč

06.08.2015 13:59

Asi to byla jen otázka času. A ten se přiblížil v okamžiku, kdy se Zdeňkovi Bakalovi přestalo dařit v OKD. Tak atraktivní aktivum, jakým je přes 43 tisíc bývalých bytů OKD (2 600 000 m2 bytové plochy), nemohl jako správný investiční bankéř nechat ležet ladem. Tak je prodal – mezinárodní investiční společnosti Round Hill Capital.

Miroslav Pavel: A byty jsou fuč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Uhlobaron Zdeněk Bakala

Byty jsou dlouhodobě předmětem sporů kolem privatizační smlouvy, samotný Bakala je terčem útoků různých politiků, včetně prezidenta České republiky. Došlo i na soudy, které Lubomíru Zaorálkovi odsouhlasili nazývat Bakalu gaunerem. Ani Miloš Zeman si nebere zrovna servítky a hovoří o žalobě, kdyby mu to ústava povolovala.

Obávám se, že nastal čas, aby politici skutečně vyložili karty. Pokud bude vlastnictví bytů přepsáno v katastru nemovitostí na nového majitele, šance na případnou změnu jsou téměř nulové. Asi jsem naivní, ale neměla by sociální demokracie – věrna pojmu sociální ve svém názvu – přece jenom něco udělat? Prodej bytů spolu s OKD je sice jenom jedna z mnoha zhůvěřilostí privatizačního tornáda, ale být politikem, lákalo  by mne  získat na nápravě nějaké nezanedbatelné body. Jsem ale opravdu naivní….

Viz tisková zpráva společnosti Round Hill Capital, která píše o svém vstupu na český trh s byty.

Tisková zpráva RPG Byty, s.r.o

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…