Monika Pilloni: Vyžírky z Bruselu vymyslely další hloupost. Američané, Rusové, Čínané a spol. se budou vztekat

06.05.2016 8:50

Brusel je připraven vybírat daň od cizinců, kteří přicházejí do Evropy jako turisté a nebo kvůli podnikání. Peníze budou pokrývat náklady na přijímání imigrantů.

Monika Pilloni: Vyžírky z Bruselu vymyslely další hloupost. Američané, Rusové, Čínané a spol. se budou vztekat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

Brusel vymýšlí nové daně. Evropská unie jako řešení  imigrační krize zvažuje možnost vybírat daň od cizinců, kteří překročí hranice starého kontinentu

Každý, kdo přijede z důvodu turistiky či podnikání, bude muset zaplatit padesát euro. Výtěžek nové daně bude využit k ekonomickému  zajištění  Migration Compact* navrženého vládou italského premiera Renzi a k přidělení pomoci africkým zemím, z nichž imigranti odcházejí.

Nový plán, vypracovaný od  finančních odborníků z Komise v Bruselu, uveřejněný v předstihu  od  italského deníku Corriere della Sera,  stanoví "vydání určitého víza" pro osoby s trvalým pobytem na jiných kontinentech , které by mohly být zaplaceny  "v momentě vstupu" nebo alternativně jako "příplatek deset eur na letenku".

Cílem je naplnit pokladnu. Na pokrytí nákladů na přijímání imigrantů a repatriaci ilegálních  přistěhovalců je potřeba navýšit rozpočet nejméně dvakrát tolik než je ten stávající . Podle zdrojů obeznámených se záležitostí , mluvíme o 15 miliardách eur . " Spotřební daně mají tu výhodu, že poskytují velké zdroje příjmu a mohou se dobře sladit", vysvětlili finanční odborníci Komise, zaměřující se na nutnost "nastavit nový zdroj příjmů pro Evropskou unii" a to buď s "vízem" nebo ustanovením  nové "daňe z pohonných hmot".

Nakonec byla vyřazená myšlenka daně z pohonných hmot , protože je nepopulární , takže je zde hypotéza zdanění vstupu jakéhokoliv cizince do Evropy . " Pro zajištění plynulého toku a vyhnutí se daně na uprchlíky  - píše se v exkluzivně uveřejněném deníku Corriere della Sera - tento fond by mohl být navyšován cestujícími ze třetích zemí " .

Podle novinářky Fiorenza Sarzanini z Corriere della Sera, " schengenské vízum " bude stát 50 € a přinese do pokladen Bruselu "mezi 500 a 700 milionů každý rok. " K této dani by  se mohlo  připojt  druhé opatření , které stanoví částku " 10 euro poplatek za každého cestujícího z třetí země, který dorazí letadlem do Evropy ".  Tímto způsobem by se  EU mohla spolehnout na dodatečné příjmy ve výši 3,3 miliardy eur . Kombinace těchto dvou daní by umožnilo Bruselu dát dohromady 4 miliardy eur potřebné ke spuštění Fondu pro imigranty.

Migration Compact*

Zdroj.

Vyšlo na eportal.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty