Občané za svá práva v Praze: První veřejný skandál pražské primátorky Krnáčové

12.01.2015 9:40

Na zasedání Zastupitelstva hl.m. Prahy (ZHMP) dne 18.12.2014 vyzval místopředseda našeho sdružení Ing. Aleš Moravec Radu hl.m. Prahy, aby stejně jako ve skutečně demokratických státech se staletou tradicí uveřejnila primátorka a radní v rámci svých majetkových přiznání výši svého konta v domácích a zahraničních bankách.

Občané za svá práva v Praze: První veřejný skandál pražské primátorky Krnáčové
Foto: ODS
Popisek: Adriana Krnáčová

Pro informaci je nutno uvést, že již v roce 2010 tehdejší náměstek primátora za ODS ing. Milan Richter uveřejnil výši svého konta v bance v rámci svého majetkového přiznání.

Při hlasování dne 18.12.2014 byli proti nejen zastupitelé tradičních zkorumpovaných stran (ODS  a havlistická  TOP 09), ale i volební slibotechny ANO, ČSSD, KDU-ČSL, ZELENÍ a STAN. Nepřímo tím všichni potvrdili to, co je všeobecně známo. Tyto politické strany, a s největší pravděpodobností i někteří radní jsou přímo napojeni na městský rozpočet. Zatímco co u soukromých firem se jedná o provize, u veřejných finančních fondů jsou to úplatky.

Ročně rozděluje hl. m. Praha 50 miliard Kč, tj. měsíčně přes 4 miliardy Kč, jednotliví radní přidělují tedy měsíčně veřejné zakázky v průměrně výši 400.000.000 Kč (400 milionů Kč). Pouhé 1% možných provizí či úplatků činí u jednoho radního  měsíčně 4 miliony Kč. Právě proto je tak důležité, aby se konalo zasedání ZHMP každý měsíc, tak jak je to zavedeno již od roku 1993. Na zasedání ZHMP mohou totiž jak zastupitelé, tak i veřejnost formou návrhu na zařazení nových bodů jednání nebo formou interpelací veřejně kontrolovat, jakým způsobem jednotliví radní přidělili svých 400 milionů Kč měsíčně, zda svým kamarádům, či formou veřejné soutěže.

Tím, že primátorka podle zákona o hlavním městě Praze svolává zasedání Zastupitelstva hl.m. Prahy, za to, co nyní provedla, je paní Adriana Krnáčová osobně zodpovědná za toto zásadní pro-korupční opatření. Zrušila již předem oznámený termín zasedání ZHMP na 22. ledna 2015 a další zasedání se bude konat až 22. února 2015. Slibovaná transparentnost jednání Zastupitelstva hl.m. Prahy skončila tedy naprostým fiaskem. ANO my vládneme – a vy, občané, veřejnost, zastupitelé – nám do toho nemáte co mluvit.

Kontrolní otázka: Kam se nám najednou schovali naši pravdoláskaři v médiích, paní Šiklová, Kocáb, Halík a spol.? Najednou všichni MLČÍ A MLČÍ.

Naprostá korupce v hlavním městě Praze konečně veřejně zvítězila nad pravdou a láskou.

V Praze dne 12. ledna 2015

Ing. Aleš Moravec                                                                                       Ing. Karel Berka
místopředseda                                                                                             předseda

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.