Odbory úřadů práce: Drábkovy výroky jsou projevem diletantství. Žádáme jeho odvolání

27.01.2012 15:29

Prohlášení odborových organizací při ÚP ČR k výrokům ministra MPSV Jaromíra Drábka pro iDnes.

Odbory úřadů práce: Drábkovy výroky jsou projevem diletantství. Žádáme jeho odvolání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce pro Prahu

Jako úředníci, kteří jsou vázáni platnou legislativou, jsme povinni vydávat rozhodnutí, které je prvním krokem před vyplácením příspěvků, bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů. K tomu, abychom mohli v souladu se zákonem vykonávat svoji práci, potřebujeme zmiňované „tlačítko“ mít k dispozici také neprodleně. Uchazeč, který si podává žádost 2.1.2012 musí být tedy ve zmiňovaných limitech „odbaven“. To ani dnes (27.1.2012) není možné. Aplikace je nám i veřejnosti prezentována jako kompletní a funkční. Vyjádření pana ministra je dezinformování veřejnosti a jeho vyjádření k fungování tlačítek je projevem diletantství.

K naší práci, která musí probíhat v souladu s platnou legislativou, nezbytně potřebujeme funkční software. Bez něj nejsme schopni zabezpečit řádný výkon státní správy.

Připojené odborové organizace jsou znepokojeni přístupem ministra Drábka k fatálním problémům na úřadech práce, jeho vyjádření se snaží celou situaci bagatelizovat a zkreslovat. Žádáme o vyvození zodpovědnosti za momentální stav v resortu ÚP ČR a odvolání ministra Drábka.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…