Oldřich Fischer: Miliardy mizící nad polema v mlze

25.04.2018 19:13

Máme prý asi 6000 obcí. Pro ty nejmenší z obcí, které nemají ani obchod, ani hospodu, je naplánována další úprava dokumentace pro dokončení zemědělské reformy v cenách okolo dva a půl milionu korun.

Oldřich Fischer: Miliardy mizící nad polema v mlze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vesnice, ilustrační foto

Většina obcí je větších, tak sumy budou nejspíš vyšší. Minimální výpočet: 2 500 000 Kč krát 6 000. To je suma,  kterou neumím ani pojmenovat. Na v budoucnu přidělených  pozemcích se nic nemění.  Prý se musí ještě doladit,  například kdo z majitelů, bude jakou pěšinou vyvážet z lesa  kárku se šiškama. Jinak se ani plocha ani místo zatím přidělených pozemků nemění.

Znovu upozorňuji, že digitalizace pozemků je úplně jiný kšeft. Toto „ dolaďování“ má trvat „ jen“ tři roky.  Takže počítejme: Například: 3.1. 1994 bylo rozhodnuto o přidělení náhradních pozemků a jejich „následný“ převod na nové majitele. Vlastně se „vydávaly“ pozemky v podstatě vnukům vlastníků. Od té doby uplynulo  23 let a stále pozemky nejsou předány.  A zřejmě ještě roky nebudou. Už dnes bychom vlastně měli předávat pozemky vnukům- vnuků. Ještě „ se to „ nestihlo. Vždyť se jedná asi o dva miliony takto neuspokojených občanů. To pak budou následovat pozemkové převody-převodů. To bude další „žrádlo“ pro dvě generace pozemkových úředníků. Nebo se dvě generace prostě vynechají? O celé gigantické sumě peněz na tyto „snové“ pozemkové úpravy zatím neprosáklo na veřejnost nic.  To vypovídá o absolutní novinářské autocenzuře? Při mých dotazech různým poslancům: Není politická vůle. Senátoři: O tomto problému ani nevím. Už musím jít.

Problémy milionů lidí, v tomto případě, jsou všem odnožím a rácím tak zvaných politických stran naprosto fuk. Zrovna tak vládám, potažmo všem dnes imperialistickým ministrům zemědělství, jejich náměstkům, i odpovědným  óbr ředitelům. Jediný, co je slyšet z parlamentu je, jak se předháněj, kdo je víc beztrestně stíhán za jejich trestnou činnost. Vždyť toto by měl řešit i onbudsman. Tam si také celý královsky placený aparát včetně pí. Onbudsman nevšiml? Z hlediska občana jsou všechny platy pro výrobce a schvalovatele zákonů – vyhozený prachy. Ti by snad za své funkce měli platit. A ne dostávat peníze. Zřejmě by měla vzniknout strana, která by hájila minimální práva před zlovůlí poslanců, senátorů, Onbudsmanů a podobně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…