Oldřich Pokorný Sobotkovi: Odstartoval jste štvavou mediální kampaň proti panu prezidentovi

23.11.2015 11:26

Otevřený dopis předsedovi vlády:

Oldřich Pokorný Sobotkovi: Odstartoval jste štvavou mediální kampaň proti panu prezidentovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Vážený pane premiére,

svým vyjádřením pro Hospodářské noviny jste odstartoval štvavou mediální kampaň proti panu prezidentovi, jednomu z mála politiků, kteří se snaží pracovat ve prospěch většiny národa.

Slovo vlastenectví jste ve svém slovníku nahradil hanlivým xenofobie, snahu některých politiků pracovat ve prospěch národa a České republiky nazýváte populismem.  Vzpomeňte si však na dobu, kdy jste svým potencionálním voličům sliboval zrušení církevních restitucí. Znamená to, že v té době jste byl populista, a dobrý politik se z vás stal až když jste přání občanů hodil za hlavu?

Dnes se nás snažíte přesvědčit, že s migrací uprchlíků nenastanou lidem žádné problémy, že jsou to mírumilovní muslimové, prchající před válkou. Vůbec neberete v úvahu zkušenosti západních zemí, kdy se radikální islamisté rekrutují i z dalších generací, vychovaných již na území Evropy.

Vaše jednání mně připomíná situaci z dob koncentračních táborů, kdy nacisté odváděli lidi do plynu, chlácholíc je ujištěním, že se jdou jen osprchovat.
Již více než 25 let se různé vlády ČR bezvýsledně snaží o integraci našich romských spoluobčanů do majority. Kde jste nabyl přesvědčení, že integrace muslimských uprchlíků, kteří vyrůstali v úplně jiném prostředí a navíc neumí česky, bude úspěšná ? Jsou snad imigranti "lepší lidé", než naši Rómové? 

Ujišťujete lidi, že uprchlíky budete vybírat, že mezi nimi nebudou radikálové. Jak dokážete zjistit o člověku bez dokladů a s porušenými otisky prstů, zda je opravdu Abdaláh Halamil ze Sýrie, jak vám nahlásil ?  Obzvlášť v zemi, kde panuje bezvládí a těžko bude někdo zjišťovat takovéto údaje u tisíců žádostí. Nebo vám bude stačit, když mu jeho žena dosvědčí, že právě on je ten mírumilovný muslim, který nebude dělat problémy?

Jasným důkazem "mírumilovnosti" imigrantů je účast dvou uprchlíků na atentátech v Paříži.

Nedílnou součástí nastávajících problémů jistě budou i finance. V době, kdy statisíce lidí u nás žijí na hranici chudoby, máte dost prostředků na budování táborů, zaplacení obslužného personálu, ochranky, učitelů, stravy, ubytování a kapesného pro tisíce migrantů? 

Proto bych vás chtěl požádat, jménem všech, kteří tento dopis podepsali, o jasnou, stručnou, konkrétní odpověď na několik otázek, nejlépe zveřejněnou v médiích, aby s ní byli seznámeni všichni, koho to zajímá. Ne odpovědi typu chceme, chtěli bychom, jednáme, apod. 

Otázky:
1.) Jste si jist, že příjem migrantů do ČR nepřinese majoritě žádné problémy?

2.) Jakou metodou zjišťujete totožnost, bezúhonnost a mírumilovnost přijatých uprchlíků?

3.) Kolik migrantů jste ochotni přijmout v následujících deseti letech? (včetně dětí a příbuzných). Nebo to záleží na rozhodnutí EU?

4.) Jaké budou celkové náklady na zabezpečení integrace přijatých uprchlíků?

5.) Podle jakého klíče budete migrantům bez odpracovaných let vyplácet důchody?

6.) Přijmete osobní odpovědnost za případné trestné činy, spáchané migranty na území ČR? 

Předem děkuji za veřejnou odpověď jménem všech podepsaných

Oldřich Pokorný

Dopis můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Dopis předsedovi vlády

15:48 Milan Knížák: Dopis předsedovi vlády

Dopis Milana Knížáka předsedovi vlády Petru Fialovi.