Oldřich Rambousek: Babiš - skvrn a špíny se zbavíš!

26.11.2018 20:10

Určitě kdekoliv jinde, ale v maličké ČR jistě ne a proto neodstupuj a bojuj.

Oldřich Rambousek: Babiš - skvrn a špíny se zbavíš!
Foto: screen TN.cz
Popisek: Andrej Babiš v rozhovoru TV Nova

Ačkoliv nejsem příznivcem Andreje Babiše a ANO jsem nevolil, tak si dovolím mu touto cestou vyjádřit podporu. Nikoliv ze zištných důvodů, jak to činí předáci KSČM, ale z důvodů čistě pragmatických a etických. To, co se v poslední době okolo něho událo, nebylo nic jiného než účelová štvanice za použití silně nemorálních postupů.

Ve svém životě jsem se s Andrejem nikdy nesetkal, nikdy jsem s ním nehovořil, a přesto mám proti němu spousty výhrad, které přímo souvisejí s mým politickým názorem a přesvědčením. Pro mne je to třídní nepřítel, ale nikdy bych neklesl tak hluboko, jako někteří z našich politiků, se kterými necloumá nic jiného než ubohá závist a z toho pramenící nenávist. Značně mě udivuje, jakou že mají někteří politici odvahu a doslova hroší kůži, když Andreje kritizují a napadají, přičemž sami na sebe ani nepohlédnou. Výčitka střídá výčitku a středobodem těch výčitek je Babiš. Proč? Vždyť takový Hamáček je kam vítr, tam plášť a tu demokracii ohýbá, co to jen jde! Babiš to nedělá a je špatný. Hamáček to dělá, ale to nevadí. Kde to jsme? Co jsme to za lidi?

Babiš prostě vadí. Já tedy řeknu proč. Babiš vlastní mnoho a je bohatý. To se odpradávna mezi Čechy neodpouští. Je to jen závist? Pro mnohé jistě ano, ale třeba já mám trochu jiný úhel pohledu, který však dovozuje to, že Andrej Babiš byl propojen s minulým režimem. Apropos, stejně jako mnozí další, jako třeba pan Junek, ale třeba i pan Paroubek, Klaus, Zeman a mnoho dalších. Raketový ekonomicko-podnikatelský vzestup pana Babiše nebyl jen tak z vody. Kdo mohl po takzvaném sametu začít podnikat, a ještě tak ve velkém? Byli to přeci lidé, kteří měli prachy, konexe, znalosti a mnoho dalších vazeb. Prostý občan to nebyl ani omylem. Byli to veksláci a především ti pseudokomunisté, kteří se rychle zbavovali po sametu rudých knížek. Nebyli to ti čestní a obyčejní komunisté z pracujícího lidu. Byla to elita, která se po dlouhá léta budovala v samotném jádru KSČ. Proto také bývalý ministr vnitra pan Sacher nechal velmi rychle určité svazky STB zašít kamsi hluboko a jiné byly narychlo skartovány, a to dle dohody, která byla uzavřena mezi KSČ a OF o předání moci. Pravdu se o tom tedy nemáme šanci dozvědět. Domnívám se, že i pan Havel měl o tomto postupu povědomost. Bylo to trestné? No spíš značně neetické a pokrytecké. Domnívám se tedy, že prapůvod byznysu pana Babiše začíná zde.

Pan Babiš se vypracoval a samozřejmě musel makat. Jak jsem řekl, úspěch Češi neodpouštějí a je jim jedno, jak ho bylo dosaženo, tedy jestli poctivě, nebo ne. Politický úhel pohledu se však liší od úhlu pohledu běžného občana. Z politického hlediska je známo, že moc ekonomická se dá přetavit na moc politickou, která se pak stává násobitelem moci ekonomické, a tak pořád dokola. Obě tyto moci se vzájemně doplňují a při vhodném poměru se i obě znásobují. Tohoto fenoménu chtěl před časem využít i bývalý senátor pan Hlavatý a chtěl tak moc, že při své jednoduchosti jednoduše vyhořel. Politicky tuto situaci na rozdíl od pana Babiše nezvládl.

Při zasedání sněmovny na schůzi, kde se jednalo o nedůvěře vládě, padaly neskutečné perly. Takoví Piráti a jejich guru Bartoš a mluvka Ferjenčík tlachali nesmysly o tom, jak vláda neplní programové prohlášení. Proč tedy tuto vládu nenecháte pracovat a okrádáte ji o čas svými výmysly? Co jste vy, Piráti, udělali pro lidi krom toho, že rozeštváváte národ a hledáte problémy tam, kde nejsou? Vadí vám trestně stíhaný Babiš? Pokud vím, tak mu nic dokázáno nebylo a odsouzen nebyl! Říká vám něco pojem presumpce neviny? A to, že v senátu sedí senátor Valenta, který byl pravomocně odsouzen, vám nevadí? To je v pořádku? Navíc je v senátorském klubu ODS. Proč nebijete na poplach i v tomto případě? Proč nepoukazujete na politickou morálku v tomto případě, když se tak rádi strefujete do Babiše? Vždyť tímto dokazujete, že jste stejní pokrytci jako ODS či TOP. Babiš však odsouzen nebyl!

Bláboly členů ODS už ani nejde brát vážně. Jak rychle ti modří ptáci zapomínají. Vám nestačila zlodějská privatizace? Vám nestačilo černé konto ODS ve Švýcarsku? Vám nestačilo, co vyváděl bývalý ministr vnitra Langer na ministerstvu, viz nevýhodné smlouvy na praní uniforem atp.? Vy byste měli držet hubu a šoupat nožičkama, protože nikdo nemá tolik másla na hlavě jako ODS.

TOP? Ubohost. Užvatlaný Schwarzenberg káže o morálce a o tom, aby Andrej Babiš svým odstoupením osvobodil naši republiku. Trapné, pane Schwarzenbergu, vy občane s rakouským pasem. Možná byste byl spokojen, kdyby Andrej osvobozoval naši zemi jako vaši předci, kteří byli zakládajícími členy nacistické NSDAP, díky níž byly zavražděny desetitisíce Čechoslováků. Jste starý muž a měl bych k vám mít úctu, ale nemám a říkám hanba. Běžte s těmi vašimi kecy s odpuštěním do p... Než začnete kázat morálku jiným, tak se nejdříve podívejte sám na sebe.

SPD a Okamura? Zklamání, nic víc. Pan Okamura se ztrapnil, a to svou snahou o vyštípání ČSSD z vlády. Tímto způsobem se to nedělá, pane Okamuro. Chcete-li být lepší než oni, tak nemůžete používat metody politického boje, jako používá velmi ohebná ČSSD. Svou proklamací jste bohužel klesl na úroveň ČSSD a Hamáčka a nic na tom nemění vaše neustálé řeči, že vám jde pouze o program. To jsou jen kecy.

O KSČM psát nebudu. Můj postoj je všeobecně znám. Kolaborace zůstane kolaborací.

Co se týká mediálního zneužití Babišova syna, tak to je svinstvo nejhrubšího zrna. Nemá snad ani smysl to více rozebírat. Stačí, když se každý rodič nad tímto zamyslí a položí sám sobě otázku, jak by bylo jemu samotnému, kdyby nějaká Slonková s Kubíkem si vzali na paškál jeho nemocné dítě. To je prostě na ránu lopatou přes držku.

Jak jsem již v úvodu řekl, i mně Babiš vadí, ale ze zcela jiných důvodů, než těm trapným loutkám z řad opozičních poslanců. Vadí mi, že premiérem naší země je Slovák, ale úplně stejně mi to vadí u Schwarzenberga, jenž je Rakušák, u Válkové, která je i Němka, a nebo u Krnáčové, která je Slovenka. To si Češi neumějí ani vládnout sami? To jsme na tom už tak špatně, že klíčová místa ve státě ovládají cizinci? To si říkáme vlastenci? Dále mi vadí Babiš z ideologických důvodů, neb se považuji za komunistu, a to je vše, co mi na něm vadí.

Musím však říci, přestože to opoziční poslanci popírají, že za pana Babiše jde Česká republika ekonomicky vzhůru. Je to samozřejmě dáno ekonomickým vývojem ve světě, ale i vláda na to má značný vliv svými ekonomickými a politickými kroky. Za Babišem to je prostě vidět, ať se to komu líbí, nebo ne. Je to nejúspěšnější premiér novodobé historie ČR, přestože mu opozice místo konstruktivního přístupu jen hází klacky pod nohy a nechce nechat jeho vlády pracovat. Já vím, panáčci z ODS, TOP, STAN, ČSL, praštil vás přes prsty. Už nemůžete tak dojit státní rozpočet, přihrávat státní zakázky svým kámošům atd. To vás sejří. I ty neziskovky vám osekali, kde mnohé z nich jsou jen pračky na peníze. Já se vám nedivím, že řvete. Většina občanů ví, oč vám jde!

Závěrem proto musím, ač nerad, říci - Babiši, nedej se, neodstupuj. Vymeť ten Augiášův chlév tou největší metlou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla