Oleg Gubin: Zaorálek - Nepřijatelné záměry ANO

30.08.2017 19:38

Jako lídr ČSSD pro sněmovní volby objíždí Lubomír Zaorálek postupně Českou republiku. Letos odložil dovolenou na neurčito a v každém kraji diskutuje se spolustraníky.

Oleg Gubin: Zaorálek - Nepřijatelné záměry ANO
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Bývalý ministr zahraničí Lubomír Zaorálek

ématem jsou říjnové volby do Poslanecké sněmovny a vše, co s nimi souvisí. V sobotu 26. srpna byl místem diskuse zcela zaplněný Steinerův sál Lidového domu v Praze. S pražskými sociálními demokraty kromě Zaorálka diskutoval i Petr Dolínek, lídr pražské sněmovní kandidátky ČSSD.

Hnutí ANO dosud nedokázalo předložit svůj politický program, přestože je téměř čtyři roky součástí vládní koalice. Předvolební program se prý dle vyjádření Andreje Babiše v současné době dopracovává a bude zveřejněn začátkem září. Zatím se občanům nabízejí dílčí líbivá prohlášení.

Jde o obdobný populismus, jako když na zvolení kamkoli aspirující zbohatlík na pěší zóně rozdává koblihy. To vděčný „Čecháček“ snadno spolkne a rád mu daruje svůj hlasovací lístek.

Lubomír Zaorálek při sobotním setkání zdůraznil, že programovým cílem sociální demokracie musí být zvýšení životní úrovně lidí. V konkrétních položkách – stabilizovat veřejné služby, především zdravotnictví, vyřešit sociální bydlení, pravidelně valorizovat důchody.

Zásadní bude programová polemika s hnutím ANO v oblasti zdravotnictví. Hnutí prosazuje privatizaci jednotlivých zdravotnických zařízení a konkurenceschopnost zdravotních pojišťoven – podle Zaorálka nepřijatelné! Podle čeho se má hodnotit výkonnost privátní nemocnice? Privátní podnik se hodnotí podle zisku, tvrdí Zaorálek. Pokud nemocnice ušetří či vydělá deset milionů, bude to na úkor pacientů!

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…