Ondřej Konrád: Hlavně světlo na smečku ve stínu

15.06.2012 9:16

TOP 09 už počala protestovat a zřejmě bude stavět obranu své kolegyně, místopředsedkyně Vlasty Parkanové na tom, že za případné finanční újmy státu v jednotlivých resortech odpovídat ministr sice může, ale jen v rovině politické, nikoli trestní. Na tom by se mírně vylekané strany odleva doprava mohly vcelku svorně shodnout. A tak není vyloučené, že sněmovna bývalou ministryni obrany nevydá, protože přece nebyla přichycena s nějakou krabicí od vína.

Ondřej Konrád: Hlavně světlo na smečku ve stínu
Foto: wikipedie.cz
Popisek: Bývalý ministr obrany Martin Barták

Z braní úplatků ji také ovšem také nikdo neviní. Ale to mnoho nemění na tom, že zřejmě půjde o věc složitou, na níž lze nahlížet z různých úhlů. Spíš se zdá, že by naopak policisté Parkanovou měli mít možnost vyšetřovat. Ale zároveň samozřejmě - chtělo by se říci hlavně - i další osoby. Z nichž na mysl vytane jako první jméno tehdejšího náměstka Parkanové a pak v přechodné Fischerově vládě dokonce jejího nástupce v křesle šéfa resortu, totiž Martina Bartáka. Jímž by to skoro jistě nekončilo. A to nemluvíme o řadě jiných podezřelých armádních zakázkách, k jejichž osvětlení by t%

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rozhlas.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Česká věda potřebuje reformu jako prase drbání

10:14 Zbyněk Fiala: Česká věda potřebuje reformu jako prase drbání

O směřování univerzit rozhodují pouze zaměstnanci a studenti v akademických senátech, nikoliv správn…