Pavel Hasenkopf: Bez cizí pomoci část uprchlíků prostě zemře

17.12.2017 19:20

Právník Pavel Hasenkopf na svém facebookovém profilu komentuje náš vztah k uprchlíkům.

Pavel Hasenkopf: Bez cizí pomoci část uprchlíků prostě zemře
Foto: Petr Kupka
Popisek: Pavel Hasenkopf

Koukám, že uprchlíci zase hýbou Českem a hodně lidem nic nedošlo ...

Máte chlápka, zdecimovaného, zfetovaného, na mol, dobývá se vám do domu a volá o pomoc, co uděláte? Skopete ho ze schodů? Může si za to přece sám ... Zavoláte sanitku? Policii?

A co když není vůbec zfetovaný a za nic nemůže? Donutil jsem kdysi vzteklého řidiče autobusu zastavit a zavolat záchranku ... ukázalo se, že ten hnusný bezďák, co ho všichni obcházeli, nebyl žádný bezďák, ale cukrovkář v šoku či čem ... ano, většinou je to opravdu zpitý bezďák, ale většina lidí to nepozná.

A teď si místo plazícího se hnusného chlápka v autobuse či před vaším domem představte uprchlíka kdesi ve Středozemním moři ... typově stejná situace, jen ve větším měřítku a s tím kvalitativním rozdílem, že tam není žádná instituce typu sanitka či policie, na kterou by státy mohly přehodit odpovědnost podobně jako to udělá majitel domu.

(Ano, vlastně máme Libyi, ti nejsou tak útlocitní ...)

Asi by nebylo od věci si uvědomit, že bez cizí pomoci část uprchlíků prostě ZEMŘE, ať tím či oním způsobem, zpravidla více či méně nepříjemným, ale nikoli sešlostí věkem. Pokud s tím nemáte problém, OK, lidstvo je stejně přemnožené ... jen se pak neohánějte lidskostí a natvrdo řekněte, že je to kdo z koho a že nejlepší uprchlík je mrtvý uprchlík. A jsou-li mezi vámi lékaři, vraťte diplom pro porušení Hippokratovy přísahy.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …