Pavel Hasenkopf: Dnes jsme ukončili vzájemnou spolupráci s Václavem Láskou.

25.09.2013 9:01

Vybral jsem si jej jako svého zaměstnavatele v době, kdy mi byla nasazena psí hlava a kdy mnozí opravdu uvěřili - a mnozí si to o mně myslí dodnes - že jsem ve spojení s tzv. korupčníky a mafiány. Práce pro člověka, který je často prezentován jako jeden z největších bojovníků proti korupci byl můj způsob, jak těmto mně nepřátelským názorům čelit, notabene v situaci, kdy jsem nutně potřeboval práci a stálý příjem.

Pavel Hasenkopf: Dnes jsme ukončili vzájemnou spolupráci s Václavem Láskou.
Foto: red
Popisek: Václav Láska

Nevím, zda to tak vnímal i mgr. Láska, ale domníval jsem se, že v jedné advokátní kanceláři spolu nejenže mohou na právních věcech spolupracovat i lidé s jinak diametrálně odlišnými politickými názory, ale že to takové advokátní kanceláři může jedině prospět, protože jí to přivede více klientů: za mnou přijdou i ti, kteří by nikdy nešli za Václavem Láskou, protože to je přece děsný pravdoláskař, a za ním zase ti, kteří by nikdy nepřišli za mnou, protože já jsem přece bývalý poradce prezidenta Klause a tudíž odporný klausista a euroskeptik. Tento model nefungoval, těžko říct proč, zřejmě jsou příkopy v české společnosti ještě mnohem hlubší, než se na první pohled zdají.

 Ještě chci zmínit jednu věc, ke které jsem se až dosud zdráhal jakkoli vyjádřit: Mgr. Láska dostal od ČAKu pokutu 200.000,- Kč za to, že řekl o nejmenované advokátní kanceláři - všichni víme které - že jsou zloději. Protože se jedná o nejvyšší možnou pokutu, jakou lze uložit, trestem za jakékoli další kárné provinění automaticky bude pozastavení činnosti advokáta. Další kárná žaloba je sice na cestě, iniciovala ji stejná advokátní kancelář a zneužila k tomu tentokrát Miroslava Kalouska, neb jeho se inkriminovaný výrok týkal tentokrát. Mimochodem, zajímalo by mne, zda to Miroslav Kalousek vůbec tuší, že se někdo takto zašťiťuje jeho jménem, neboť jeho vnímám jako jediného chlapa v minulé vládě, který by podobné spory řešil úplně jiným způsobem ...

 Zpět k věci: Z několika důvodů vyloučení mgr. Lásky z Komory nevidím jako hotovou věc. Zmíním jen jeden: druhá kárná žaloba, která je na spadnutí, se týká skutků, které se seběhly ještě před uložením prvního kárného trestu, tj. nelze ani obecně mluvit o recidivě - recidiva z definice je, když někoho potrestám a on v nepravostech POKRAČUJE PO POTRESTÁNÍ. Nicméně nejsem specialista na kárné řízení a do poměrů a vztahů uvnitř Komory nevidím - možná, že averze vůči Mgr. Láskovi uvnitř ČAKu je až taková, že kárná komise tento základní princip prostě přehlédne. Uvádím to zde pouze proto, aby snad nevznikl dojem, že jako krysa opouštím potápějící se loď.

 Mgr. Láskovi přeji úspěšný boj s Českou advokátní komorou.

 Jeho advokátní kanceláři a jejím zbylým zaměstnancům přeji, aby tento boj přežili a nemuseli mne za pár měsíců následovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…