Petice: Nesouhlas se stávajícím záměrem výstavby STK Slivenec

11.12.2022 19:17 | Komentář

My, níže podepsaní občané městské části Praha – Slivenec chceme prostřednictvím této petice vyjádřit nesouhlas se záměrem na výstavbu STK pro osobní a užitková vozidla (kamiony, nákladní automobily, zemědělské stroje) která plánuje STK Divišov vybudovat na křižovatce ulic K Lochkovu a Frančíkova.

Petice: Nesouhlas se stávajícím záměrem výstavby STK Slivenec
Foto: pixabay.com
Popisek: Petice - ilustrační foto

Je nám známo, že tento pozemek je v osobním vlastnictví, tudíž může být předmětem podnikání, nicméně tento podnikatelský záměr se naprosto neslučuje s charakterem této lokality. Součástí areálu STK by měla být i vícepodlažní administrativní budova, která svojí výškou převyšuje všechnu okolní zástavbu.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Jsme proti tomu, aby se v naší městské části výrazně zvýšil počet osobních automobilů, nemluvě o užitkových vozech. Výrazně by se snížila bezpečnost chodců a cyklistů. Oblast Slivence je primárně čtvrtí rezidenční, s převládající zástavbou rodinných domů, zelení a orné půdy.

Jihozápadní část Slivence, kde je výstavba STK plánována, je již nyní neúměrně zatížena hlukem a zplodinami z nedalekého Pražského okruhu. Nechceme, aby došlo ke zvýšení hladiny hluku a zplodin, který by vznikal používáním odvětrávací techniky STK. Tento druh podnikání by do naší městské části přinesl zatížení, na kterou není koncipována.

Touto peticí se plně stavíme za rozhodnutí zastupitelstva MČ Praha – Slivenec, které na veřejném zasedání dne 7. 2. 2022 usnesením č. 373/30/2022, vyjádřilo s výstavbou STK svůj nesouhlas.

Martina Havlíková

Petici můzete podepsat ZDE

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.