Petice: STOP zdražování kolejí VUT v Brně

19.03.2018 13:18

Důvody, kterými vedení kolejí a menz VUT zdůvodňuje zvýšení ceny ubytování, jsou přinejmenším zavádějící.

Petice: STOP zdražování kolejí VUT v Brně
Foto: Archiv
Popisek: peníze, ilustrační foto

Je smutné, že si vedení kolejí a menz VUT váží práce svých zaměstnanců, na tolik málo, že zvýšení minimální mzdy se odrazí na jejich platech. Je otázkou, zda opravdu dojde ke zvýšení mzdy těchto zaměstnanců.

Rozvázání smluvního vztahu s úklidovou firmou přineslo rozporuplné výsledky. Na některých budovách kolejí VUT dokonce standardy úklidu společných prostor naopak snížilo, místo toho aby je povzneslo. Je zarážející, že tento rozporuplný výsledek stál vedení kolejí navíc 6 600 000 Kč.

Fyzické útoky na zaměstnance kolejí by měla řešit policie ČR, nikoliv soukromá bezpečnostní agentura.

VUT by mělo vypracovat seznam konkrétních incidentů, při kterých existence bezpečnostní služby na budovách KaMu vedla k zabránění vandalismu a předejití škod na majetku VUT a na jejich základě vyhodnotit, zda je její existence přínosem, či zda pouze zatěžuje režijní náklady kolejí.

Škody způsobené individuálními jedinci není možné, řešit na úkor všech ubytovaných, nýbrž je potřeba je opět řešit individuálně s dotyčnými jedinci.

Není pravdou, že by koleje či menzy VUT Brno byli cenově přijatelnější než koleje jiných VŠ.

Není možné, aby se se zvyšující cenou kolejí snižoval standarty ubytování.

Za rok 2016 (výroční zpráva za rok 2017 na stránkách kolejí a menz VUT chybí) generoval KaM zisk ve výši 29 048 137,30 Kč, nejedná se o částku, která by byla na tolik nízká, že by bylo potřeba zvyšovat cenu ubytování.

Podepsaní pod touto peticí požadují zachování stávajících cen, za ubytování na kolejích VUT a zvýšení standartu ubytování tak, aby minimálně odpovídal standardům ubytování na jiných kolejích VŠ v Brně ve stejných cenových relacích.

Roman Prus

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …