Petice: Vyhrazujeme se proti omilostnění pravomocně odsouzeného podvodníka Milošem Zemanem

18.04.2022 18:02 | Komentář

My, slušní občané České republiky, nesouhlasíme s udělením prezidentské milosti pravomocně odsouzenému podvodníkovi Miloši Balákovi, kancléřem Mynářem dosazenému šéfovi Lánské obory, příteli prezidenta republiky. Nesouhlasíme s proruským postojem Ing. Miloše Zemana, který si až nyní začal hrát na milovníka všeho, co je ukrajinské a na protiruského aktivistu. Nesouhlasíme s tím, jak pan prezident Zeman absolutně pohrdá i závaznými právními předpisy a již zcela postrádá jakoukoli soudnost a morálku. Ostuda v rámci ČR není to nejhorší. Nejhorší je naše bezmoc, když vidíme a slyšíme, že se nám smějí už i všude za hranicemi.

Petice: Vyhrazujeme se proti omilostnění pravomocně odsouzeného podvodníka Milošem Zemanem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petice, ilustrační foto

Vážený prezidente, jste ostudou prezidentství a národ jen rozdělujete. My, občané, jsme oslabeni dlouhodobou kovidovou situací a nyní i válečným stavem. Během těchto nejtěžších chvil dokážete jen naprosto drze a sobecky zneužívat svých pravomocí, jen abyste uchránil před vězením a problémy svoje kamarádíčky a nohsledy. My si bereme domů válečné uprchlíky, přežíváme v ulicích jednu kovidovou vlnu za druhou a vy? Drze si vymýšlíte, které novináře odstřihnete jen za to, že o vás píší pravdu a mezitím v tichosti “pouštíte z vězení svoje kamarádíčky” s odůvodněním, při kterém celý národ brečí nad tím, že z nás děláte už doslova pitomce.

Proto jste se stal naším prezidentem? Abyste nakonec nebyl nikým jiným, než zapšklým a mstícím se starcem, jediným prezidentem, o kterém se na školách nikdy nebudou děti učit? A když, tak jen vše negativní a nehezké? Jak si vás budou dějiny pamatovat? Jako prezidenta, který nás tak dlouho tlačil do Ruska, až z toho nikdy nic nebylo a pak jste převlékl kabát a stal se největším proukrajincem? To musí být k smíchu i vám. Ruku na srdce. Vždyť už neděláte nic jiného, než že hájíte všechny zlé lidi a podvodníky, co máte ve své družině. Buď jim dáte rovnou milost, nebo předem naprosto zvrhle naznačíte bez uzardění všem občanům, že za svými “lidmi” stát budete, milosti dáte nebo uděláte vše proto, aby vaši blízcí byli nedotknutelní.

Požadujeme, aby

Ing. Miloš Zeman bezodkladně uhradil z vlastních finančních prostředků částku 1.800.000,- Kč přímo Ministerstvu financí, či libovolné dobročinné organizaci formou daru jako náhradu za soudem udělený peněžitý trest panu Balákovi, který mu díky udělení milosti byl celý zrušen.

Ing. Miloš Zeman nechal vyčíslit kompletní náklady za celé trestní řízení a tyto zveřejnil a také bezodkladně z vlastních finančních prostředků uhradil zpět do státní pokladny. Jde o náklady za prověřování do sdělení obvinění, následné vyšetřování přes podání obžaloby až po obsáhlá řízení před soudem. Policisty, státní zástupce i soudce v této republice totiž platí všichni občané a nikdo nemá právo jejich práci znevažovat a plýtvat tak finančními prostředky daňových poplatníků.

Ing. Miloš Zeman písemně zaručil občanům České republiky, že v kauzách vedoucího Kanceláře prezidenta republiky Ing. Vratislava Mynáře nebude žádným způsobem zasahovat do činnosti státních orgánů a opětovně nezneužije práva milosti pro zbavení dalšího možného podvodníka odpovědnosti za trestné činy či podvody. Milost prezidenta republiky neznamená a dosud nikdy neznamenala beztrestnost kohokoliv z nejbližšího okolí prezidenta. Toto právo je prezidentem Zemanem zneužíváno a sám se netají tím, že ho bude zneužívat i v budoucnu.
Ing. Miloš Zeman a Kancelář prezidenta republiky začali s okamžitou platností komunikovat se všemi novináři v ČR. Všichni novináři v ČR zastupují nás, běžné slušné občany a každý občan má právo na informace.

Kancelář prezidenta republiky v čele s kancléřem Mynářem s okamžitou platností přestala s podezřelým skartováním nehodících se dokumentů a zpráv a nevzbuzovala tak v občanech ČR absolutní nedůvěru v nejvyšší orgán přímo podřízený prezidentovi. Kancelář prezidenta republiky je vedena od roku 2013 prezidentem dosazeným Ing. Mynářem, který navíc nemá, ani nemůže mít bezpečnostní prověrku, čili člověkem absolutně bez potřebné kvalifikace pro tuto funkci. Šéf prezidentské kanceláře Mynář je nyní dokonce obviněný a trestně stíhaný ve věci možného dotačního podvodu.

Všem slušným lidem, hrdým a inteligentním občanům ČR, kteří se stydí za „prezidenta” Ing. Miloše Zemana. Lidem, které „prezident” Miloš Zeman neustále uráží a demotivuje svým jednáním, chováním a zneužíváním svých pravomocí. Pane prezidente, kazíte nám všem nejen pověst, ale každý den! Všem slušným novinářům, kteří denně slouží nám, lidem, běžným občanům ČR. Novinářům, kteří odvádějí svoji práci profesionálně a přesně podle zákona a svého nejlepšího svědomí. Za to jsou „prezidentem“ Zemanem jen dlouhodobě nazýváni „hyenami” a dalšími pejorativními výrazy včetně vyjádření, že novináře je třeba likvidovat.

Víte, že

Kancelář prezidenta republiky se vyšetřování případu účastnila ještě před medializacím udělením milosti? Např. 30. srpna 2017 podala námitku proti postupu Vrchního státního zastupitelství v Praze.  Podle svědectví bývalého ministra spravedlnosti Roberta Pelikána z června 2019 na něj Vratislav Mynář opakovaně naléhal, aby podal stížnost pro porušení zákona v kauze Lány. Obdobný podnět se Mynář později pokusil prosadit přes ministra Jana Kněžínka. Mynář tlačil také na soudce a snažil se Balákovo stíhání ovlivnit. Během vyšetřování i po nepravomocném rozsudku Vratislav Mynář odmítal Baláka odvolat s odkazem na presumpci neviny. Podle soudce Sedlaříka tím Mynář předvedl „neschopnost zabránit zneužití veřejných peněz“. Miloš Balák zůstával ve funkci ředitele LS Lány i po pravomocném rozsudku.

Kdo je Miloš Zeman

Miloš Zeman je prvním “prezidentem” v novodobé historii ČR, a jediným prezidentem naší republiky celkově, o kterém se žáci ve školách budou učit ... VŮBEC NIC. A pokud něco, tak pouze to, jak byl sprostý, neslušný, podlý, nemocný, neuctivý a jak zneužíval svého postavení pro krytí podvodů a trestných činů svých kamarádů a osob jemu blízkých. Není totiž vůbec nic pozitivního, co by se o něm historicky dalo říci, a to je velmi smutné. O něm ani o kolektivu podvodníků, kterými se obklopil a kryje a omilostňuje jejich trestné činy.

Díky vzkazům, které dává jeho chování a zneužívání pravomocí společnosti, je zneužívána veřejná moc na všech frontách a peníze daňových poplatníků utráceny zcela bezmyšlenkovitě a bez logiky a limitů. Právní stát pod jeho vedením je zcela nefunkční a stíhání na objednávku zcela bez problémů.

Kdo jsme?

Jsme slušní občané!

Respektujeme vítězství Ing. Miloše Zemana v demokratických volbách. Co však nelze akceptovat je klientelismus, absolutní pohrdání závaznými právními předpisy a další skutečnosti, které se kolem Kanceláře prezidenta republiky dějí.

Co znamená PRASE?

Presidential Rights Are Strongly Exploited,

tedy v překladu Prezidentská Práva Jsou Silně Zneužívána.

Jaromír Petr 

Podepsat petici můžete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…