Petice: Žádáme obnovení výuky na základních školách v ČR

30.10.2020 19:08

Žádáme vládu ČR, aby bezodkladně umožnila obnovení prezenční formy výuky žáků obou stupňů na základních školách v ČR, které jsou uzavřeny na základě usnesení vlády ČR ze dne 12. října 2020 č. 1022 od 14. 10. 2020.

Petice: Žádáme obnovení výuky na základních školách v ČR
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Prázdná třída, ilustrační foto

Rozhodnutí vlády není spojeno s veřejnou prezentací dat ze strany vlády, která by uzavření škol přesvědčivě zdůvodňovala. A to ani v době přijetí usnesení, ani průběžně. Evropské země přijímající opatření proti šířeni epidemie nemoci Covid-19 obvykle ponechávají základní školy v provozu. Děti jsou nejméně ohroženou skupinou obyvatel z pohledu následků nákazy. Neexistuje žádný informační zdroj, že by se nákaza šířila v nebezpečném měřítku právě stykem dětí ve školách.

Jsou zcela zjevná negativa uzavření základních škol. Rodiče dětí jsou nuceni zůstat s dětmi doma a nemohou plnohodnotně vykonávat svou práci, distanční formy výuky jsou nedostatečným nástrojem vzdělávání z hlediska kvality i kvantity. Děti postrádají kontakt s vrstevníky, psychologický dopad izolace je vysoce negativní.

Rodiče a občané ČR

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …