Petice: Živnostníci proti autorským poplatkům

19.01.2019 16:16

My, níže podepsaní občané České republiky, apelujeme na poslance Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, aby podpořili senátní verzi novely autorského zákona, tj. sněmovní tisk č. 175/5.

Petice: Živnostníci proti autorským poplatkům
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Tato novela autorského zákona není namířena proti autorům a jejich příjmům z autorské tvorby. Chceme ale zabránit tomu, aby živnostníci museli platit zbytečné autorské poplatky v případě, že si pouští rádio nebo televizi ve svých provozovnách pouze jako kulisu. Kadeřníka, instalatéra, právníka či zubaře si jako zákazníci přeci nevybíráme podle toho, jestli má v provozovně puštěné rádio nebo nikoliv.

Zároveň vybírání autorských poplatků z rádia a televize od živnostníků je neetické také z toho důvodu, že právě provozovatelé televizí a rádii už jednou zaplatili autorům, resp. kolektivním správcům autorských práv nemalé peníze za to, že mohou autorsky chráněná díla pouštět do éteru.

Žádáme proto poslance, aby se nenechali zastrašit a hlasovali pro přijetí senátní verze novely autorského zákona.

Petici můžete podepsat ZDE.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.