Petice na podporu státu Izrael

28.10.2015 13:01

My, níže podepsaní, vědomi si tradičně dobrých vztahů se státem a lidem Izraele, žádáme vládu České republiky, aby se zasadila na evropském (EU) a mezinárodním fóru (OSN) o podporu práva státu Izrael na sebeobranu před teroristickým jednáním arabských organizací v čele s Hamásem, kdy sousední tzv. stát Palestina nemá mezinárodně uznané hranice a usiluje otevřeně o likvidaci Izraele jakožto židovského státu. Toto je v přímém rozporu s mezinárodním právem a Chartou OSN, pokud nějaká instituce nebo země usiluje o likvidaci jiného a navíc členského státu OSN.

Petice na podporu státu Izrael
Foto: Redakce
Popisek: Izrael

Dále žádáme vládu České republiky, aby iniciovala na půdě Evropského parlamentu prohlášení členských států EU, ve kterém bude zdůrazněno právo státu Izrael na obranu před útoky teroristů a prostřednictvím světových médií bude prezentován reálný stav kritické situace ve státu Izrael, který nyní zažívá nebývalou atmosféru teroru, kdy denně už tři týdny arabští extrémisté vraždí židovské obyvatelstvo.

V neposlední řadě žádáme všechny české demokratické politiky, aby při jakékoliv příležitosti přispěli ke změně světového mínění k Izraeli.

Některá světová média totiž zcela neobjektivně popisují situaci v Izraeli, kdy ukazují tzv. převrácené dění, jejichž nejčastějšími metodami je převracení příčiny a následku, goebbelsovské opakování lží a frází a zamlčování stěžejních faktů. Toto poškozuje stát Izrael a také přispívá k rostoucímu napětí ve světě, kdy stoupá zločinný antisemitismus. Současné světové mínění vede stát Izrael k pocitu návratu nebezpečí z roku 1933, kdy svět mlčel a díval se na vraždění Židů.

Domníváme se, že situaci na Blízkém východě je nutno řešit jednáním všech zainteresovaných stran a nikoliv jednostrannými kroky. K tomu by mělo přispět konsekventní jednání ČR i ostatních států Evropské unie, ne však politika appeasementu, se kterou má právě naše země neblahé zkušenosti či dokonce obludný nápad současného vedení EU označovat izraelské zboží – obrazně řečeno – žlutou hvězdou židoviny.

Křesťané v Izraeli žijí jako bratři Židů i dnes, kdy mají společné cíle a společný boj proti extremistům.

Rizika pro stát Izrael představuje také Islámský stát a část dnešní nové imigrace do Evropy, která může v budoucnu změnit charakter Evropy z tolerantní křesťanské na násilnou islámskou.

Domníváme se, že jako Češi i Evropané bychom si z Izraele mohli brát vzory. V celé řadě oblastí má Izrael zkušenosti, které by pro Evropu i nás mohly být přínosné (sociální oblast a péče o bezdomovce a uprchlíky, zemědělství či moderní technologie).

Pro příklad velkorysé politiky státu Izrael vůči arabskému obyvatelstvu chceme uvést, že vláda státu Izrael umožňuje všem Arabům v Izraeli bezplatná vysokoškolská studia, která tamní Židé musí draze platit. Podobně vláda státu Izrael dává velký objem peněz na pracoviště, aby zaměstnali arabské občany a tak Arabové pracují bez omezení a Židé z Izraele cestují do ciziny, aby si našli práci. To se děje kvůli tomu, že svět se stará jen o blaho Arabů a ne o blaho Židů v jejich vlastní zemi.

Arabové v Izraeli mohou žít všude, kde žijí i izraelští Židé, ale naproti tomu Židé nemohou nejen žít, ale ani vstoupit na mnohá místa, ve kterých žijí jen Arabové. A ani policie státu Izrael nechodí do těchto míst.

Více než kdykoliv předtím, Izrael jako jediný maják demokracie a svobody na Blízkém východě potřebuje dostatek opravdových přátel a spojenců! 

Za petiční výbor: Mgr. Pavel Černý, Bruslařská 1187/12, 102 00 Praha 10

Podklady pro vytištění podpisových archů najdete na adrese  http://uloz.to/xHbQMww8/petice-na-podporu-statu-izrael-docx

Podepsané archy prosím zašlete na mou, výše uvedenou adresu.

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.