Petice za okamžité zastavení odběru vakcín proti nemoci covid-19

25.04.2022 7:29 | Komentář

Petice za okamžité zastavení odběru vakcín proti nemoci covid-19.

Petice za okamžité zastavení odběru vakcín proti nemoci covid-19
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petice, ilustrační foto

V úterý 19.4.2022 oznámilo Polsko, že nebude přebírat další vakcíny proti onemocnění covid-19. Důvodem je téměř nulový zájem občanů této země o další vakcinaci a obrovské finanční náklady vynakládáné na jejich nákup.

Česká republika dle sdělení bývalého ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha platí za odběr vakcín zejména od společnosti Pfizer zhruba 900 miliónů Kč měsíčně. Zájem o očkování mezi občany naší země dramaticky klesá, pokles průměru počtu očkování za jeden den klesl od ledna více než třicetinásobně. Lze důvodně předpokládat, že zájem o očkování bude klesat i nadále.

Proto s ohledem na to, že

- zájem o očkování dramaticky klesá,

- přebytek uskladněných vakcín, které Česká republika odebrala, nad poptávkou občanů po očkování dramaticky roste,

- Česká republika vynakládá zcela zbytečně 900 milionů Kč na nákup látky, kterou v žádném případě nebude schopna vyčerpat,

- už dnes je zřejmé, že velká část nově odebraných vakcín nebude upotřebena a bude muset být kvalifikovaným způsobem zlikvidována, což si vyžádá další nemalé náklady,

- odebírané látky nesplňují vlastnosti deklarované výrobcem a s ohledem na definici vakcíny už je nelze ani jako vakcíny kvalifikovat,

požadujeme, aby se vláda České republiky připojila k rozhodnutí Polské republiky a s okamžitou platností rozhodla o okamžitém zastavené odběru dalších vakcín proti onemocnění covid-19. V případě, že tak neučiní, žádáme Poslaneckou sněmovnu České republiky, aby vládu k tomuto rozhodnutí zavázala.

Současně požadujeme, aby se vláda České republiky spojila s vládou Polské republiky za účelem sjednocení právních kroků, jež bude nutné podniknout vůči Evropské komisi a výrobcům vakcín v rámci očekávaného právního sporu. 

Pozn: Autor této petice tímto výslovně prohlašuje, že je připraven Českou republiku v tomto sporu zcela zdarma právně zastupovat.

Pozn2: Autor této petice si je vědom, že látky odebírané od společností Pfizer, Moderna atd. nesplňují definici vakcíny, neboť nezaručují nevytváří mechanismus obrany proti konkrétnímu onemocnění bez toho, aby skutečně onemocněl. Přesto pro účely textu této petice toto zažité oznáčení pro předmětné látky používá.

 

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lukáš Kovanda: Slovensko si po zvolení Pellegriniho prezidentem půjčuje výhodněji než před ním

19:04 Lukáš Kovanda: Slovensko si po zvolení Pellegriniho prezidentem půjčuje výhodněji než před ním

Komentář k dnešní aukci dluhopisů slovenské vlády, která dopadla nad očekávání úspěšně.