Petice za zachování tradičních novoročních ohňostrojů v Praze

23.08.2019 17:36

My, níže podepsaní, prostřednictvím této petice žádáme Magistrát hlavního města Prahy o zachování tradiční podoby novoročních oslav, a to formou novoročního ohňostroje.

Petice za zachování tradičních novoročních ohňostrojů v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ohňostroj

Novoroční ohňostroj je zcela minimálním přispěvatelem k všeobecnému nepohodlí lidí i zvířat. Také dopady jednoho profesionálního ohňostroje na životní prostředí jsou zcela minimální, a to zejména v porovnání s neřízenými oslavami v ulicích poslední den v roce. Stejně tak je silvestr mnohem větším stresovým faktorem oproti jednomu řízenému ohňostroji.

V souvislosti s tímto také žádáme Magistrát hlavního města Prahy, aby se více zaměřil na silvestrovské oslavy a aby v rámci své snahy o zlepšení situace okolo pyrotechniky se namísto zákazů a zrušení snažil najít s občany společnou řeč na toto téma.

Příkazy a zákazy jsou jen dalším omezením svobody člověka. Apelujeme tedy na magistrát aby nezakazoval, ale aby naopak o pyrotechnice mluvil a snažil se lidi pozitivně motivovat k tomu, aby své oslavy pyrotechnikou omezili. Pokud se lidé budou těšit na velkolepý ohňostroj, je větší šance na to, že omezí vlastní užití pyrotechniky.

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…