Petr Dobrý: Dvojí metr

05.11.2017 10:39

Dne 10. srpna 2017 obdržela Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR žádost policie o vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání ve věci tzv. „Čapího hnízda“. Tato kauza se stala předvolebním tématem téměř všech politických stran, které se ucházely o hlasy voličů. Nejvyšší aktivitu v tomto směru vyvíjela především ČSSD v čele s premiérem Sobotkou.

Petr Dobrý: Dvojí metr
Foto: Archiv Lipno Servis
Popisek: Kateřina Neumannová ve Skiareálu Lipno

Každý si může zjistit, že stavba „Čapího hnízda“ byla dokončena již v roce 2010 a celých dlouhých sedm let nikomu nevadila a nikdo se o ni nezajímal, ba co víc, stavba byla v roce 2010 nominována na „Stavbu roku“ a dostala se také do finále Světového festivalu architektury v Barceloně roku 2011. Nabízí se tedy otázka, proč se policie tímto údajným dotačním podvodem nezbývala již dříve, a to v době stavby či později, tedy bezprostředně po jejím dokončení.

Odpověď na položenou otázku je ale velmi jednoduchá a prostá – obvinění A. Babiše je načasované a ukazuje jednoznačně na snahu ovlivnit volby. Ale zdravý rozum a úsudek občanů zvítězily a volby skončily vítězstvím hnutí ANO! Bohudík, ač jsme nevěřící.

Ve světle případu Babiše a Faltýnka se nám neustále vrací vzpomínka na Mistrovství světa v klasickém lyžování v roce 2009 v Liberci. Náklady na samotnou organizaci činily přes 623 milionů korun a zodpovídala za ně bývalá lyžařská reprezentantka Kateřina Neumanová. Příjmy pořadatelů ale na pokrytí nákladů nestačily a tak vznikly obrovské dluhy. K největším věřitelům patří DP města Liberce, kterému pořadatelé nezaplatili 21 milionů za dopravu při šampionátu. Téměř devět milionů dluží Neumanová Technické univerzitě v Liberci. Ale jsou zde i další věřitelé. Celkový dluh se vyšplhal na částku 116 milionů korun, za který je zodpovědná Kateřina Neumanová! Je jistě známo, že Neumanová byla výbornou lyžařkou, ale ničemu jinému asi nerozumí a nic jiného neumí, což se nakonec projevilo právě na zmíněném mistrovství světa! To ji však nezbavuje odpovědnosti za dluhy, které jako ředitelka lyžařského šampionátu vytvořila.

Nenastal tedy čas, aby se orgány činné v trestním řízení začaly zabývaly i tímto případem? A to ještě Neumanová vystupuje v televizi. Není to absurdní?

Mgr. Petr Dobrý, bývalý metodik ASVS Dukla Liberec
Ladislav Přibyl, bývalý juniorský reprezentant ČSSR v kopané
JUDr. Petr Šáda, bývalý fotbalista Jiskry Holice a bývalý triatlonista Lokomotivy Pardubice
Miroslav Verner, bývalý fotbalista TJ Kostomlaty

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…