Petr Duchoslav: Multikulturalismus definitivně mrtev

26.01.2015 18:15

Po teroristických útocích ve Francii už můžeme vyřknout větu, že myšlenka multikulturalismu v Evropě je minulostí. Obohacení Evropy radikálním islámem není ničím jiným než zavádění neslučitelných prvků některých pasáží islámu, které by evropskou civilizaci v její rozmanitosti jednou provždy zahubily.

Petr Duchoslav: Multikulturalismus definitivně mrtev
Foto: Hans Štembera
Popisek: Podepisování kondolenční knihy před francouzkou ambasádou v Praze. Lidé tak vzdali poctu nesmyslným obětem teroristických útoků ve Francii

Atentáty ve Francii tuto tezi potvrzují. Příznivci ,,multikulti" utrpěli direkt, z něhož se budou dlouhou dobu vzpamatovávat. Stoupenci radikálního islámu totiž stojí jen o jednu věc, a tím je šíření teroru v největším možném měřítku. Francie má nejpočetnější muslimskou komunitu v Evropě, jež čítá kolem 6 milionů lidí. U nich hrozí větší riziko podlehnutí radikalismu než u muslimů například v České republice, jichž je asi 3 000.

Proto je zapotřebí v nejbližší době zpřísnit imigrační zákony po celé Evropě, kde nyní hrozí zvýšené riziko teroristických útoků. Zapojit a posílit zpravodajské a tajné služby, které ve Francii flagrantně selhaly, a zaměřit se na lidi, které mohou například návratem ze Sýrie představovat vážný bezpečnostní problém.

I když je mi líto obětí hanebného útoku ve Francii, do jisté míry si za to může země galského kohouta sama, když bratry Kouachiovy pustila z hledáčku. Její imigrační politika stejně jako britská bohužel dnes nese velmi trpké ovoce. Obě země podlehly sebeklamu, když se domnívaly, že někteří radikální představitelé muslimské komunity v těchto státech se tváří jako spořádaní občané, přitom oni spřádali plány, jak provést atentáty s co nejničivější silou.

Nyní je jasné, že útoky se mohou stát prakticky kdekoliv v Evropě. Největší riziko hrozí státům, které podpořily letecké údery na Sýrii a Irák. Otázkou tak není, kde teroristé udeří, ale spíše kdy. Zejména Francie s Velkou Británií musí učinit taková opatření, která zabrání i za cenu dočasného omezení občanských práv přílivu radikálních muslimů do svých zemích. Tyto muslimy postavit pod zostřený dohled, protože existuje mnoho příkladů, že i umírněný muslim se může pod vlivem propagandy pocházející z ISILu velmi rychle zradikalizovat.

Benevolence v imigrační politice ve zmiňovaných státech již stála spoustu životů, a ještě může stát. Evropě hrozí další konflagrace, nikoliv pouze politická či hospodářská, ale nábožensko - politická. Pokud bude Evropa dále ustupovat, a ne se účinně bránit, může to s ní dopadnout zle.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…