Petr Hampl: Fialova knižní drahota

25.04.2022 18:02 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: Fialova knižní drahota
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Tak jsem dostal kalkulaci z tiskárny. Vytištění knihy stojí 2,5x víc, než kolik to stálo u prvního Prolomení hradeb. A o kolik může kniha zdražit, když pro spoustu poctivě pracujících lidí je velký problém zaplatit mizerné jídlo a složenky?

Já si nakonec nějak poradím, ale ti, kdo se musí o peníze dělit s vydavatelem, jsou nahraní. Autor bude rád, když na něj zbude pár korun z výtisku. To pak snad ještě můžete narychlo spíchnout knížku ze starých myšlenek a postřehů, dát tomu atraktivní název a honem do prodeje. Ale pokud se má bádat, přemýšlet, hledat, ověřovat fakta, porovnávat hypotézy… Takovou knížku píšete výrazně víc než rok a po večerech to prostě nejde.

Z hlediska vlády a současných elit to pochopitelně není žádná škoda. Ty správné knihy dostanou státní dotace a ostatní nebudou lidem motat hlavu. A nebudou žádné čtvrteční fronty, protože chytré knihy o společnosti nebudou ve čtvrtek ani jindy. Raději si přečtěte paměti Madeleine Albrightové. Víc nepotřebujete.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…