Petr Hampl: Ke konceptu, spojujícímu nacismus a radikální islám, se hlásí i ministr spravedlnosti

24.02.2018 11:49

Glosy Petra Hampla

Petr Hampl: Ke konceptu, spojujícímu nacismus a radikální islám, se hlásí i ministr spravedlnosti
Foto: Archiv PH
Popisek: Petr Hampl

Poznámka Alexandera Tomského z tohoto týdne by určitě neměla ujít pozornosti. Je to starší pán, který poznal kus světa a pamatuje si věci, které si my prostě pamatovat nemůžeme. Třeba, kde se vzala tzv. „islamofobie.“ Na začátku 80. let vládl v Íránu islámský revoluční režim – každodenní policejní razie, mučení, popravy, život v neustálé hrůze… něco jako nacismus nebo nejhorší komunistické roky. Přívrženci toho zvráceného nelidského režimu používali slovo „islamofob“ pro ty, kdo se v něčem nechtěli podřídit.

Jestliže se dnes ke slovu „islamofobie“ hlásí evropští intelektuálové, je to morálně srovnatelné, jako by na nosili na rukávech červené pásky s hákovými kříži nebo hřímali proti „židobolševismu.“ Zvlášť, když si uvědomíme, že tu myšlenku převzali od islámského revolučního režimu sakumprásk – včetně toho, že nepodřizování se islámu má být přísně trestáno. Naposledy před pár dny v Českém rozhlase Luboš Palata, kterého si platíme, aby z nás vychoval něco lepšího. Ještě děsivější ale je, že se k tomuto konceptu spojujícímu nacismus a radikální islám hlásí i ministr spravedlnosti Robert Pelikán. A že v tom má podporu většiny parlamentních stran.

Báchorky o svobodě a demokratičnosti současného režimu tím nějak ztrácí na přesvědčivosti.

(komentář Alexandra Tomského najdete ZDE)

zdroj: petrhampl.com

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty