Petr Hampl: Musk

17.04.2022 7:29 | Komentář

Denní glosy Petra Hamla.

Petr Hampl: Musk
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Elon Musk bojuje o Twitter. Kdybych měl sázet, vsadil bych spíš na vítězství twitterovské byrokracie. Docela prostě na základě toho, že za posledních 20 let se v žádné velké firmě nestalo, že by vlastník uspěl proti managementu.

Nicméně i kdyby Musk uspěl, nečekejme od toho žádnou revoluci svobody projevu. Elon Musk je spolehlivým příslušníkem nové aristokracie, jeho dosavadní kariéra spočívala v úžasných prezentacích, oblbování investorů a ždímání státních dotací, rozběhl elektromobilitu jako jeden ze základních kamenů Zeleného údělu a jeho byznys je provázaný s politickými zájmy současné americké vlády. Že párkrát prohodil poznámku o svobodě projevu? Ty poznámky byly velmi opatrné a nikdy z nich nic nevyplývalo. Přesně, jak to má v případě vzorného příslušníka nové aristokracie být. Jestli je uvnitř Elona Muska bojovník za svobodu, je tam velmi dobře ukrytý.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…