Petr Hampl: O bojechtivosti a zbabělosti

24.09.2022 15:33 | Komentář

Denní glosy Petra Hampla.

Petr Hampl: O bojechtivosti a zbabělosti
Foto: Screen: XTV
Popisek: PhDr. Petr Hampl, Ph.D., sociolog

Všimněte si, že současná válečnická propaganda naprosto postrádá povzbuzování ke statečnosti a vytrvalosti. Nikdy nezaznívá nic ve smyslu “naši barbarští nepřátelé z ruských stepí jsou houževnatí, živí se syrovým masem a budeme muset vynaložit veškerou svou odvahu a vynalézavost, abychom je porazili.” Tenhle tón úplně chybí.

Místo toho se hovoří výhradně o tom, že Rusové jsou zbabělí, změkčilí a neschopní bojovat.  Většina obyvatel Ruska prý touží po kapitulaci a tamní režim se zhroutí každým dnem. To je doprovázeno fantazijního historkami, které si nijak nezadají s příhodami o tom, že režisér Stanley Kubrick na smrtelné posteli prozradil, že v hollywoodském studiu natočil falešné americké přistání na Měsíci.

Je dobré si také všimnout, že na ruské straně se nevytváří stejný obraz Západu. V Rusku se otevřeně mluví o tom, že jsou v konfliktu s velice silným a velice nebezpečným soupeřem.

Co to vypovídá o publiku podporujícím válku, když nemůžete apelovat na jejich odvahu a statečnost?

(zdroj: petrhampl.com)

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …