Petr Hampl: O přehnané horlivosti místodržících

04.02.2023 15:57 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: O přehnané horlivosti místodržících
Foto: Screen: XTV
Popisek: PhDr. Petr Hampl, Ph.D., sociolog

Bude-li válka na Ukrajině pokračovat ještě 6-12 měsíců, ohrozí to obranyschopnost USA. To neříká žádný ruský trol, ale šéf amerického námořnictva Carlos del Toro (ZDE). Jeho obavy pramení z toho, že americké zásoby munice se vyprazdňují tak rychle, že pokud by nastal konflikt s Čínou, nebudou mít sami dost. Mezitím vydali v RAND Corporation, což je zdroj nejautoritativnějších válečných analýz v USA, zprávu, která konstatuje totéž. A doporučení říká, co nejrychleji se dohodnout s Putinem.

Anketa

Jak zatím hodnotíte kroky zvoleného prezidenta Petra Pavla?

3%
95%
hlasovalo: 30584 lidí

Analytický kanál Duran ve svém vysílání tvrdí, že ve Washingtonu existuje už delší dobu napětí mezi vojenským velením (které by chtělo válku na Ukrajině co nejrychleji ukončit) a politicko-byznysovými představiteli, kteří je neberou vážně a mají pocit, že mohou pokračovat donekonečna.

V pořadu je ovšem zmíněna ještě jedna věc. A sice americký problém s nebezpečnými magory z Pobaltí, Polska a dalšími nejmenovanými zeměmi regionu, kteří žijí ve světě svých fantazií o dobytí Ruska a snaží se do toho Američany zatáhnout co nejtěsněji. Nejraději by dosáhli toho, aby na Ukrajině začaly otevřeně bojovat americké jednotky a aby raketová válka zasáhla i území Ruska (a tudíž také evropských států NATO). Tihle magoři by nemohli působit škodu, kdyby je nepodporovala část amerických byznysmenů, ale rozhodně nepůsobí v zájmu USA.

To staví horlivé aktivity válečnického tandemu generál – Fiala do poněkud jiného světla. Samozřejmě, že nejde o české zájmy, ale nejde ani o horlivou službu Američanům. Jde o horlivou službu jedné konkrétní mocenské skupině, která nakonec ani nemusí v USA převládnout.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla