Petr Hampl: O sexu a stabilitě vztahů

25.12.2023 12:32 | Glosa

Denní glosy Petra Hampla.

Petr Hampl: O sexu a stabilitě vztahů
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Často se tu zastávám vědy, že ten obor není tak zdaleka tak zkorumpovaný, jak říká naivní lidová představa. Ale čas od času musím dát té naivní lidové proti-vědeckosti za pravdu.

V posledních týdnech se např. ve světových popularizačně vědeckých médiích psalo o výzkumu Masarykovy univerzity, kde údajně zjistili, že když si lidé nerozumí v posteli, ženy častěji uvažují o ukončení vztahu než muži. Vědci tedy odhalili u žen typicky mužské chování, feministky jásají, že končí diskriminace… a čtenář je skeptický, zda to náhodou není tím, že ženy uvažují o ukončení vztahu velmi často (na rozdíl od mužů, kteří častěji nesnášejí změny).

Pak se ale podíváte do té studie a zjistíte, že bylo vyzkoumáno pouze to, že u žen je silný vztah mezi sexuální spokojeností a úvahami o ukončení vztahu. Pochopitelně! Když se ženám nelíbí ve vztahu, zpravidla je ani nebaví sex. Když nevím, jestli s tím mužem chci zůstat, tak mne přestává i sexuálně přitahovat. Rozhodně je tak tomu mnohem častěji než u mužů, kteří si to klidně užijí i s ženou, která jim vlastně není sympatická.

(zdroj: petrhampl.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lukáš Kovanda: Za nečekaně vysokou dubnovou inflaci může hlavně „habaďůra“ obchodních řetězců

18:00 Lukáš Kovanda: Za nečekaně vysokou dubnovou inflaci může hlavně „habaďůra“ obchodních řetězců

Komentář k důvodům vyšší než předpokládané dubnové inflace. Autor vychází z aktuálních dat ČSÚ a Blo…