Petr Hampl: O úspěchu českého předsednictví

11.02.2023 17:01 | Glosa

Denní glosy Petra Hampla.

Petr Hampl: O úspěchu českého předsednictví
Foto: Screen: XTV
Popisek: PhDr. Petr Hampl, Ph.D., sociolog

Těsně před Vánocemi jsem dostal tiskovou zprávu vládního odboru pro rovnost mužů a žen a nevěřil jsem svým očím. Prioritou českého předsednictví prý bylo prosadit nějaké šílené byrokratické opatření, kdy každý bude muset vytvářet jakési výkazy o tom, komu proč dává jaký plat a jestli si to zaslouží nebo nezaslouží. Jak z tiskové zprávy dále vyplývá, zbytek Evropy o něco takového nestál, nicméně statečné a drsné české vyjednávačky to nakonec přece jen prosadily.

Bravo! Aby nebylo málo problémů, tak ještě další hodiny papírování, další komise, riziko žalob a vznik dalších neziskovek buzerujících pracující lidi.

Ale dobrá zpráva! Manažerských bonusů se to týkat nebude. Ono to vlastně nepostihne korporace vůbec, protože ty už stejně mají útvary společenské odpovědnosti vytvářející tuny nepotřebných dokumentů.

Kdyby místo toho přidali zdravotním sestrám a pečovatelkám! Jenže ono to dopadne přesně naopak. Ta pečovatelka z toho bude mít jenom to, že její manžel – řemeslník – bude nosit méně peněz.

Až zase někde uslyšíte pana premiéra mluvit o tom, jak úspěšné bylo české předsednictví, vzpomeňte si na genderovou byrokracii.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …