Petr Hampl: Pokud se Evropa nezhroutí už v nejbližších měsících, čeká ji boj o samozásobitelství

02.03.2020 7:33

Již schválená opatření znamenají, že maso se během několika let stane nedostupným pro většinu obyvatel. A je jisté, že budou následovat další potraviny (kněžstvo uhlíkové stopy přece musí vykazovat činnost, tudíž zakazovat další a další položky. Víte, jak obrovskou uhlíkovou stopu vytváří třeba taková houska?).

Petr Hampl: Pokud se Evropa nezhroutí už v nejbližších měsících, čeká ji boj o samozásobitelství
Foto: Repro snímek Facebook, TV Raptor
Popisek: Petr Hampl na setkání rebelů v pražských Řeporyjích

Již dnes jsou patrné známky toho, že nižší sociální vrstvy postupně přecházejí k sítím vzájemné podpory, výměny služeb a samozásobitelství. A je extrémně nepravděpodobné, že by tomu lepšolidé nečinně přihlíželi.

Můžeme tedy očekávat obraz venkova, kterým projíždí inspektoři a hledají tajně pěstované králíky. Možná na ta místa nastoupí dnešní "ochránci zvířat", kteří už dnes občas napadají drobné chovatele (to mám přímo od těch chovatelů). Na jedné straně stále tvrdší represe a stále více sledování, na druhé straně (doufejme) solidarita těch, kdo chtějí přežít. A mezitím islámské komunity, které se nikdo neodváží kontrolovat. Ostatně, jak si všimnul Martin Konvička, jejich oblíbené skopové bylo z restrikcí vyňato.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla