Petr Hampl: Politici pro budoucnost

19.09.2021 13:21 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: Politici pro budoucnost
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

“Nevolíme jen podle slibů našich milovaných politiků, ale měli bychom volit i podle toho, co nám neslibují, protože si to ani oni ještě nedovedou představit,” píše Vidlák. A má pravdu. Před čtyřmi lety jsme si nedokázali představit epidemii ani Nový zelený úděl. Kolik dalších věcí se stane v následujících letech, které si nedokážeme představit dnes?

Co budeme od politika potřebovat?
       a) Aby dokázal vůbec pochopit, co se děje.
       b) Aby věnoval jen menší část energie intrikám, rozkrádání a dobrým vztahům s vrchností, a většinu energie vynaložil na prosazení správného řešení. Aby nepodlehl bankéřům a nenechal se ani strhnout náladami iracionálního davu.

Ano, takového Viktora Orbána, který se tak projevil jak v otázce migrace, tak v otázce epidemie. A nejspíš bude schopen zvládnout i budoucí události, dnes nepředstavitelné. Jenže Viktor Orbán nekandiduje. A obávám se, že mezi současnými leadery českých stran není ani jeden jediný, o kterém by se dalo napsat. Není takový ani exprezident Klaus. A nenajdeme takového člověka ani mezi vůdci pidistran.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …