Petr Hampl: Sněhové vločky diskutují

07.04.2022 9:41 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: Sněhové vločky diskutují
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Profesorka filosofie ze Sussexu Kathleen Stock v článku na Unherd (ZDE) vzpomíná, že ještě před pár desetiletými se v posluchárnách vedly docela ostré diskuze, s cílem odhalit, že oponent se dopouští logické nebo jiné chyby. Takové debaty ale úplně vymizely. „Agresivní tón“ je naprosto nepřípustný. Prý by to byl projev mužské kultury. Tedy paní profesorka si myslí, že i studentky filosofie dokážou být pěkně ostré, ale asi o tom neví tolik jako profesionální aktivistky.

Agresivita se tedy skryla do intrik a záludného obviňování z politické nekorektnosti. A ještě něco. Když se nemůžou věci říkat ostře a přímo, v řadě případů se nedostaneme k jádru a nedozvíme se pravdu. Což u filosofie není tak strašné, ale v jiných disciplínách katastrofa.

Všimněte si, že čím jsou ti lidé zbabělejší, čím méně toho dokážou snést, tím jsou krvelačnější ohledně jiných lidí a jiných zemí. Teď momentálně žijí ruskou občanskou válkou, kterou jsou odhodláni vést do posledního Ukrajince a do zničení poslední pídě ukrajinské země. Žádný kompromis nepřipadá v úvahu. Krev! Krev! Ještě víc krve! Hlavně ale, aby na ně někdo v posluchárně nepromluvil příliš nahlas. To by potřebovali terapii.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…