Petr Meduna: Nemravné obviňování Miroslava Kalouska

08.03.2018 13:29

V poslední době opět na adresu Miroslava Kalouska zaznělo připomenutí jeho členství v předlistopadové Čs. straně lidové.

Petr Meduna: Nemravné obviňování Miroslava Kalouska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Jakoby tato strana a zprostředkovaně Kalousek byl pevnou součástí represivního režimu. Taková obviňování jsou nespravedlivá a od některých lidí více než nevkusná. Zejména potom tehdy, když zazní z úst současných či bývalých komunistů

Trochu mně to připomíná parchanta, který znásilní dívku nebo ženu a potom v hospodě vykládá, že je to poběhlice, která dala i jemu.

Existence a práce Čs. strany lidové může být hodnocena klidně kontroverzně. Nemají na to ale právo jednak komunisté, ale také ti, kteří jako styl života upřednostnili „tuzexovou společnost“ a  shánčlivost.  Nebo na zmíněné znásilňování s mlčením přihlíželi.

M. Kalousek zřejmě nebyl terorizován Státní bezpečností, což byl podle svých slov současný premiér, ale také neodjel obchodovat do „kapitalistické ciziny“.  Je to důkaz kolaborace? Myslím Kalouska.

Někteří lidé by si měli zamknout ústa.

Miroslav Kalousek není můj šálek čaje, snad v absolutní většině případů s ním nesouhlasím a a často na něj mám „pifku“. Neznamená to ovšem, že nejsou situace, kdy mu musím jeho slova odsouhlasit. Z obecného principu mravního je potom třeba se jeho i předlistopadových lidovců je třeba se zastat.

Petr Meduna

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …