Petr Meduna: Neznalý lídr Pavel Telička

21.03.2014 7:28

Koblihy jsou okoukané. Lídr evropské kandidátky babišovské kandidátky Telička tedy slíbil zrušení roamingu. Ten ale podle EU končí v roce 2015 i bez poslanců ANO(fertu)

Petr Meduna: Neznalý lídr Pavel Telička
Foto: Archiv
Popisek: Mobilní telefon - ilustrační foto.

Od 15. prosince 2015 se ruší roaming v rámci Evropské unie. Za hovory, SMS a také přístup k internetu tak budeme v kterékoli zemi unie platit stejně jako v Cesku. Rozhodnutí, které prochází „unijním legislativním procesem“ musí sice ještě schválit Evropský parlament, ale nikdo nepředpokládá, že by ho mohli odmítnout. Rozhněvání občanů by mohlo být příliš silné. Telekomunikační operátoři dostali čas do roku 2015, aby se na změněné předpisy mohly připravit. Tvůrci opatření soudí, že občané budou mít poctivý přístup ke spojení, bez blokací různých služeb a drahého roamingu. Zlepšený přístup ke komunikačním službám ocení jistě i podnikatelé. Unijní komisařka Neelie Kroesová také připomíná, že opatření EU přispěje k dynamickému rozvoji samotného telekomunikačního odvětví a vytvoření silnějšího konkurenčního prostředí. Nedávné vyjádření lídra kandidátky ANO do Evropského parlamentu Pavla Teličky, že se o zrušení roamingu v Bruselu zasadí. Bývalý komunistický diplomat a dnešní lobista Telička jak vidno slibuje prosadit již prosazené. Jako hrdopyšný Bruselan totiž musí o tomto dlouho připravovaném kroku Evropské unie vědět. Se svým dnešním šéfem Andrejem Babišem budou muset vymyslet něco jiného. Koblihy jsou ale již okoukané.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

12:26 Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

Dnes nepíšu glosu. O smrti se glosy nepíší. Dnes chci ještě několika svými řádky vzpomenout na Mirka…