Petr Mrázek: Obrana před islámem

05.03.2017 13:57

Tak jsem se minulou sobotu dočetl v Lidových novinách v rozhovoru s jedním muslimským imámem, že obavy českých občanů z islámu jsou nesmyslné. Vždyť přeci Osmanská říše byla mocná a proto nesmírně tolerantní. Zlom prý nastal až v 19. A 20. století, kdy tato říše kolabovala a muslimský svět kolonizovali Evropané.

Petr Mrázek: Obrana před islámem
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Článek paní Zuzany Lizcové je plný obdobných tvrzení, dokazujících, že islámský terorizmus je zřejmě výsledkem činnosti evropského fašismu. Nejsem věřící, jsem naprosto obyčejný a nezajímavý heterosexuál, dlouho a dobře ženatý, celý život jsem pracoval jak rukama, tak hlavou, jsem prostě úchyl. Snad právě proto mne takový článek dokáže jaksi rozhodit. Takže - muslimská říše byla velká a proto tolerantní. Jak tahle velká a tolerantní říše vznikla?

Po arabské muslimské expanzi, která přišla okamžitě po vzniku tohoto náboženství, do severní Afriky a na Pyrenejský poloostrov, okupovali muslimové  také celý Arabský poloostrov a jejich říše dosahovala přes Persii až do Indie a Číny. Po vyhnání z Evropy se pak válčilo mezi odnožemi této nové víry i mimo jejich území. Poté po příchodu turkických kmenů ve 13. století vzniká Osmanská říše. Nejprve jde o malý kraj severozápadně od Ankary, avšak velmi rychle Osmané ovládají celou Malou Asii, zahajují vojenskou expanzi na Balkán a to vše ve jménu islámu. Stačí číst učebnice dějepisu a vidíme, že střetávání křesťanského světa s islámem je od počátku vzniku islámu až po novodobé dějiny souvislou řadou bitev, válek a hrubého násilí.  A kdo na koho útočil je očividné z rozpínání Osmanské říše, která během necelých tří století dobývá území (jistěže ne prázdná) celé severní Afriky, Středního východu, pobřeží Rudého moře, v Evropě celý Balkán až k Vídni a na východ přes Uhry, Rumunsko, Ukrajinu, Kavkaz ke Kaspickému moři a dolů přes dnešní Irán až k Perskému zálivu. Tak tohle je ta snášenlivost, mírové respektování a neuvěřitelná tolerance?

Nejděsivější na vidění světa tohoto imáma je to, že dle své víry má pravdu. Na území Čech žijí věřící muslimové. Všichni muslimové na celém světě tvoří společenství - umma. To znamená obec věřících, tedy všech muslimů ve světě, včetně těch, kteří žijí v diasporách. A tam, kde je obec věřících, tam je jejich země, tam platí jejich víra a právo  a stát - což vlastně jedno jest. Takže rozumějme mu dobře, hluboce si váží své kultury, své víry, své civilizace a pohlcování světa islámem považuje za cestu přinášení dobra - proč by jinak staletí krutého útlaku, válek, vražd považoval za toleranci.

A všimněte si ještě jednoho detailu. Tento imám o sobě tvrdí, že je homosexuál a přináší překvapivé zjištění, že evropané vnutili islámu intoleranci k sexuálním menšinám. Je očividné, proč přichází s tímto tvrzením. Evropané prožívají období destrukce klasické rodiny a názory i požadavky všech menšin jsou presentovány jako zásadní kodex mezilidských vztahů. Normální tolerance a vstřícné chování většiny jakmile je nazváno normálním chováním je okamžitě ocejchováno jako fašismus, šovinismus a nevím co všechno. Přitom právě v Čechách je postoj k menšinám velmi vstřícný, i když u jedinců se může občas nějaká netolerance, pramenící spíše z hlouposti , projevit - ale to platí oboustranně. Tento člověk zneužívá sebedestrukční proces euroatlantické civilizace ke svým islamizačním cílům. To je nepřijatelné.

Petr Mrázek
Praha 6

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…