Petr Sedláček: Komik Hamáček

25.02.2018 18:11

Novopečený předseda ČSSD dnes zavítal do pořadu Václava Moravce. Potvrdil tam, že pod jeho vedením se sociální demokracie neobrodí.

Petr Sedláček: Komik Hamáček
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jan Hamáček.

Jan Hamáček divákům sdělil, že účast stíhané osoby ve vládě je pro ČSSD zásadní problém a rozhodně se usnesení revokovat nechystá. Zopakoval, že nejprve budou zástupci strany s ANO vyjednávat o programových shodách a až pak dojde na personálie, včetně oné záležitosti vlády bez A. Babiše. Chápu, že chce Jan Hamáček v očích jistých politických kruhů i nadále vypadat, jako ten demokraticky správný, avšak svým dalším vyjádřením, kdy uvedl, že pokud chce někdo dosáhnout kompromisu, tak musí dělat ústupky ze sebe udělal kašpárka!

Předseda ČSSD se natolik dlouho pohybuje v politice, aby věděl, že ANO bez Babiše neexistuje a že A.Babiš předsedou vlády bude i kdyby měli "všichni puknout". Navíc z vyjádření o nezbytnosti kompromisů plyne, že si pan Hamáček neuvědomuje, jak nicotnou váhu má volební zisk ČSSD v parlamentní aritmetice. A. Babiš ČSSD k vládnutí nepotřebuje, sociální demokracie ke svému dlouhodobějšímu zviditelnění však hnutí ANO s Babišem v čele ano!

Však komu není rady, tomu není pomoci. Výkřiky, že ČSSD buď bude ve vládě (bez Babiše), anebo bude v opozici se nejstarší politická strana stává směšnou. Stejně tak směšná a kamuflující jsou a budou všechny názory tuto mylnou tezi bránící.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Středověk trvá

15:57 Ladislav Jakl: Středověk trvá

Denní glosa Ladislava Jakla