Petr Sedláček: Pokrytci!

14.05.2016 13:36

Švýcaři stáhli obvinění z podvodu u Miloslava Ransdorfa a třech Slováků, kteří se loni v prosinci měli v jedné bance dopustit protiprávního jednání s tím, že k ničemu takovému nedošlo. Jedna mediální hysterie tak splaskla.

Petr Sedláček: Pokrytci!
Foto: Daniela Černá
Popisek: Europoslanec Miloslav Ransdorf vysvětloval "švýcarskou kauzu"

Splaskla až skandálně tiše. Informace o tom jsou kratičké, v tištěných médiích pár řádků, v televizi a rozhlase zpravodajský příspěvek v délce sekund. A politici, doslova napříč spektrem, tedy včetně jeho komunistické strany, cudně mlčí! A to přesto, že kýmsi spuštěný mediální lynč stál pana Ransdorfa život! Život člověka, nikoliv komunisty nebo třeba liberála, socana, nacionalisty, ale lidské bytosti! Jak hnusné a pokrytecké! V takovém marasmu žijeme. V takovém bahně vychováváme svoje děti. A kolotoč se točí dál!

Kde je sebereflexe mediálních hyen? Těžké není si vyhledat přepisy ostré štvanice i s podpisy autorů. Problémem také není dohledat vyjádření politických elit z ne tak dávné doby, kdy by si od pana Ransdorfa ani pes kůrku nevzal! Hloupě také mlčí policie, která okolnosti náhlého úmrtí štvaného politika vyšetřuje tak, že vdova po něm nemá dodnes k ruce pitevní protokol!

Tak tomuto říkáme demokracie, dámy a pánové? Na co si tady hrajeme? V čím divadle jsme kašpárky?! A proč tu roli míníme hrát dál?

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty