Petr Šťovíček: Ivo Rittig nepatří do okruhu mých známých a nejedná se o "mého kamaráda"

24.02.2014 19:15

Vyjádření ústředního ředitele Státního pozemkového úřadu Petra Šťovíčka.

Petr Šťovíček: Ivo Rittig nepatří do okruhu mých známých a nejedná se o "mého kamaráda"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní zásah ve vile Ivo Rittiga

V pátek 21. 2. 2014 a v neděli 23. 2. 2014 byla v televizních novinách TV Nova odvysílána reportáž o tom, že jsem předal panu Ivu Rittigovi obraz.

Loni v lednu jsem byl pozván na oslavu 50. narozenin pana Rittiga. Na oslavu jsem přišel jako jeden z mnoha pozvaných a předal panu Rittigovi jako dárek zmíněný obraz. Obraz, který je výtvorem komiksového malíře, byl míněn jako recese. Nejedná se o drahé umělecké dílo, jak v reportáži zaznělo. Iniciátorem motivu obrazu (Zeus) byl samotný malíř, nikoliv já. Podobný obraz jsem ostatně věnoval i jiným osobám při podobných příležitostech. Z oslavy narozenin, kde bylo odhadem více než 150 dalších lidí, jsem po chvíli odešel. Následný rok jsem pana Rittiga neviděl, nejsem s ním v žádném kontaktu, neznám a nezajímám se o jeho současné aktivity. Ivo Rittig nepatří do okruhu mých známých a nejedná se o "mého kamaráda", jak bylo v reportáži uvedeno. Redaktorka TV Nova dále uvedla, že jsem byl k nezastižení a nepodařilo se jí se mnou spojit. Je zajímavé, že redaktor České televize se mi bez problémů dovolal. Tiskovou mluvčí Státního pozemkového úřadu z redakce TV Nova také nikdo nekontaktoval. Kdyby tak učinil, tisková mluvčí by mě o tom informovala, stejně tak jako v mnoha jiných případech.

V reportáži dále zaznělo, že jsem byl spoluvlastníkem advokátní firmy. V této souvislosti bych rád uvedl, že spolumajitelem právní kanceláře nejsem již od roku 2010, tedy od doby, kdy jsem nastoupil do funkce náměstka na tehdejší Pozemkový fond ČR.

Tímto prohlášením jsem dle mého názoru vysvětlil vše, co se týká mé osoby ve spojení s tímto případem, a nepovažuji za nutné se k tomuto dále vyjadřovat. 

Petr Šťovíček

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…