Přemysl Votava: Na Vánoce ho pustí domů…

02.12.2019 10:28

Bledý televizní komentátor před obědem oznamuje nám i světu, že Rusko mobilizuje. Generální štáby vyhlásily pohotovost, na mapách s vysokým rozlišením, generálové NATO hledají již celé dvě hodiny obec jménem Řeporyje.

Přemysl Votava: Na Vánoce ho pustí domů…
Foto: archiv
Popisek: Přemysl Votava, Národní socialisté

Než bude obec na mapě nalezena, tak pro uklidnění světové veřejnosti, NATO posílá k ruským hranicím všechno,  co má … Z Čáslavi odlétají poslední čtyři letadla do Estonska. Situace je vážná. Předseda senátu Kubera odložil cestu na Tchaj – wan.  Režisér Marhoul přerušil natáčení válečného filmu, oblékl si uniformu armádních záloh a odešel směrem k nádraží….

Také Moskva reaguje na válečnou hrozbu, úřady a továrny se stěhují za Ural. Ruské špionážní družice sledují situaci v obci Řeporyje. Starosta obce zhledem k ruským družicím nařídil, aby i druhá obecní multikára dostala maskovací barvy. Obě multikáry byly také již vybaveny sněžným pluhem a zimními pneumatikami. Přes budovu radnice byla hozena maskovací síť…. Obec zakoupila lopaty na odklízení sněhu. Jak bylo sděleno starostou vystrašeným novinářům, před Moskvou  jsou závěje. 

Od oběda do obce přijíždějí televizní štáby, tlačí se ve frontě před kanceláří starosty. Pohotová Česká televize vybudovala u radnice s pomocí skautů televizní studio, postavila stánek s horkým čajem s rumem a zahájila hned po obědě nepřetržité vysílání. Vzhledem k napjaté situaci bylo přerušeno do Vánoc vysílání oblíbených seriálů z nemocničního prostředí….

V Praze vlaje nad radnicí vlajka Tibetu, radní zakryli plachtou sochu maršála. Pro obec bylo  uvolněno několik milionů na nákup zimní výzbroje, zejména ušanky, kožešinové rukavice, vatovavé kabáty, šály, spodky  a zimní válenky. Byly zahájeny sbírky na zimní pomoc…  Z obecních peněz byl zakoupen čaj a rum, starosta sdělil, že četl, že ruské zimy jsou tuhé.

Také výzvy k občanům, k obezřetnosti před ruskými špiony se vyplatily. Již po obědě bylo na Staroměstském náměstí odhaleno několik desítek ruských špionů, kteří rozmlouvali u orloje s občany, u všech byly zajištěny fotoaparáty a také česko – ruské slovníky.   

K uvolnění napětí v Evropě přispěl až příjezd houkající sanitky k obecní radnici. Urostlí zdravotníci si razili, přes štáby TV,  cestu do radnice. S odjezdem sanitky napětí v Evropě skončilo. Televizní štáby odjely.  Oddychl jsem si. U řezníka říkali, že na Vánoce ho pustí domů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…