Protikorupční Kverulant: Opět jsme zaslali dopis ministrům

25.04.2017 18:01

Kverulant.org v roce 2012 prosadil významný zákon proti billboardům mimo města. Nyní je jeho cílem dosáhnout podobného úspěchu i ve městech a i to se již začíná dařit.

Protikorupční Kverulant: Opět jsme zaslali dopis ministrům
Foto: pixabay.com
Popisek: Billboard - ilustrační foto

V Brně již bylo odstraněno více než 250 reklamních nosičů. V Praze byly loni s Kverulantovým přispěním prosazeny nové Pražské stavební předpisy, které omezují výstavbu nových billboardů.

Stále však není vyhráno a Kverulant usiluje o další legislativní změnu. Jen málokdy vydává policie souhlasné stanovisko ke stavbě nového billboardu.

To však není závazné, jak ukazuje nová Kverulantova reportáž z Brna, kde úřad nedávno prodloužil stavebního povolení oboustrannému billboardu na křižovatce ulic Drobného a Lesnické. Přestože se na této křižovatce stala jedna z největších tragických dopravních nehod a policie s prodloužením zásadně nesouhlasila.

Kverulant již od roku 2013 usiluje o to, aby napříště bylo policejní stanovisko  závazné. Po této změně by se výrazně zvýšila šance, že už nebudou povoleny téměř žádné nové reklamní hyzdiče ohrožující bezpečnost na silnicích. Kverulant dnes v této věci opět zaslal dopis ministrovi dopravy, vnitra a ministryni pro místní rozvoj. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …