Protonové centrum: Nejsme typickým příkladem korupce

11.10.2013 15:00

Proton Therapy Center Czech s.r.o. se ohrazuje proti nepravdivým a zavádějícím výrokům MUDr. Jiřího Štětiny v článku z 22. 9. 2013 nazvaném Štětina (Úsvit): Protonové centrum je typickým případem korupce, o tom, že "Protonové centrum je typický případ dlouhodobé a řízené korupce, kterou ve zdravotnictví provozují "kamenné strany"" a že "...v České republice bylo ovšem zvykem, že se na ministerstvu zdravotnictví sešla skupina lidí, která se rozhodla investovat velké peníze ze státního rozpočtu, vybudovat nějaké centrum a mít z toho finanční profit.

Protonové centrum: Nejsme typickým příkladem korupce
Foto: proton therapy center
Popisek: Proton Therapy Center

Dopředu to ale nejspíš nebylo dohodnuto s pojišťovnami ani odbornými společnostmi, a najednou tedy vznikl problém, kdo to zaplatí.", pakliže je tento výrok dáván MUDr. Štětinou do souvislosti s projektem protonového centra v Praze.

Protonové centrum vyzvalo MUDr. Štetinu k omluvě do 14. 10. 2013, poté nelze, v případě marného uplynutí této lhůty, vyloučit realizaci dalších právních kroků.

Proton Therapy Center Czech s.r.o. na pravou míru uvádí nepravdivá a zavádějící tvrzení MUDr. Štětiny tak, že projekt protonového centra není typickým případem korupce, ale v současné době největším a úspěšným projektem soukromého zdravotnického zařízení v České republice. Protonové centrum by rádo poskytovalo léčbu rakoviny nejmodernější a šetrnou metodou i širokým masám z řad české veřejnosti, čemuž v současné době brání především bezdůvodně obstrukční přístup některých zdravotních pojišťoven. Čeští pacienti se mohou v protonovém centru léčit jako samoplátci nebo nově jsou zdravotní služby hrazené z veřejného zdravotního pojištění poskytovány i pojištěncům Vojenské zdravotní pojišťovny ČR.

Pokud MUDr. Štětina hodlá vstoupit do politiky pomocí lží a laciných pomluv, pak doufáme, že jeho strana Úsvit zažije ve volbách soumrak.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Proton Therapy Center

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…